Afwisseling en plezier bij speciale Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Afwisseling en plezier bij speciale Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Uitgeklede acts weten toch te overtuigen in de Avenue Lounge

, Marieke Roelofs & Pieter Kwant / Foto's: Edwin Niemantsverdriet,

Afwisseling en plezier bij speciale Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Uitgeklede acts weten toch te overtuigen in de Avenue Lounge

Marieke Roelofs & Pieter Kwant / Foto's: Edwin Niemantsverdriet, ,

Dit jaar stelde Sonsbeek Avenue ook een podium ter beschikking aan 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Voor deze speciale editie zorgden The Bunny Bonanzas en Piepschuim (hoewel beide incompleet), voor twee vrolijke concerten. Ook de pilot-popquiz bleek een schot in de roos.

Uitgeklede acts weten toch te overtuigen in de Avenue Lounge

The Bunny Bonanzas treden gewoonlijk op met een vj, maar die liet zaterdagavond verstek gaan. De muziek die normaliter slechts 'begeleiding bij filmpjes' is, vormde daarom op deze speciale Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Sonsbeek park de hoofdschotel. Een kleine, maar pittige. De surfrocknummers waren allemaal lekker, maar ook ultrakort. Doordat spraakwaterval Wim Koens ze door de muziek heen ook nog eens uitgebreid introduceerde, waren ze alweer afgelopen voor je goed en wel doorhad dat ze waren begonnen. Dan de popquiz, waarin dertien teams van zo'n vier à vijf personen niet op konden tegen één solospeler. Net als bij de deelnemers liep ook bij de vragen de kwaliteit uiteen. Een categorie 'de tekst van een nummer gezongen op de melodie van een ander' is natuurlijk gewoon heel leuk. Mits goed uitgevoerd en daar zorgde toetsenist Maurits Fondse in dit geval absoluut voor. Sowieso waren de vragen met muzikale begeleiding de enige leuke. De rest van de vragen was zo makkelijk dat iedereen het antwoord direct opschreef, waarna dan volstrekt overbodig drie mogelijke meerkeuze-antwoorden werden voorgelezen, voor die ene nitwit die even niet had opgelet. Dat is suf, maar goed, het was de eerste keer. Bij een eventuele volgende editie zit het allemaal ongetwijfeld alweer een stuk beter in elkaar. Voor nu was het een heel aardige start, met een hoop humor erin en met de charmante rommeligheid die dit soort kwisjes kenmerkt. Van cabaretpoptrio Piepschuim was ook al een bandlid niet aanwezig op het podium van 3VOOR12/Anrhem-Nijmegen. De resterende twee bandleden pakten het publiek echter moeiteloos in. Ze wonden het om hun vingers en vermenigvuldigden het gelijk Jezus Christus zijn broden en vissen. Aan het eind van de show puilde de tent uit en was iedereen vrolijk. Dat kwam niet zozeer door de muziek, maar eerder door de act. Muzikaal was het nogal eentonig. Een indicatie dat het aan de Costa Brava vertoevende bandlid toch niet helemaal onmisbaar is? De als scherp bekend staande teksten kwamen in het gezellige geroezemoes bovendien maar half over. Toch kreeg Piepschuim de aandacht telkens weer terug door jolige intermezzo's en aanstekelijk spelplezier. Zij hadden er lol in, wij ook. Na de optredens mocht dj DeJac nog een uurtje zijn pittige electroplaten draaien. Helaas was de organisatie niet gemachtigd dit gezellige festival tot in de late uurtjes te laten duren, waardoor het nadampende festivalterrein om klokslag 3 voor 12 praktisch leeg liep. Voor wie net als wij nog eventjes door had willen gaan: 8 september is er weer een reguliere Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Kultuurhuis Bosch, met Captain Hell & The Sweet Monicas, Henke Lamers, The Kevin Costners en dj's Demoiselle en Jack Gurundi.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland