Zeven vragen aan... METALinc.

"Een wereldtour van twee jaar hoeft nu ook weer niet"

Björn S. ,

Met regelmaat schuift 3voor12 Gelderland zeven vragen onder de snoet van een interessant persoon uit de Arnhems-Nijmeegse muziekscene. Een producer, een muzikant, misschien een dj of een programmeur. Deze keer: METALinc.

"Een wereldtour van twee jaar hoeft nu ook weer niet"

METALinc. is een van de talrijke jonge bands die Nijmegen onveilig maken. Niet alleen de band is echter jong, ook de bandleden. De jongste (bassist Toon) telt 16 lentes en zelfs de 'oudste' van het viertal (drummer Joop) is slechts 22.

Toon en Joop gingen na het uiteenvallen van hun Metallica-coverband INJustice door met hun muzikale droom en namen een belangrijke volgende stap: het vormen van een eigen band en het schrijven van eigen nummers. Na een lange zoektocht wordt de band vandaag de dag gecompleteerd door Benny (zang en gitaar, 19) en Samir (lead gitaar, 20).

Op de website van METALinc. staat, zeker niet zonder enige trots, dat de band inmiddels de garage verlaten heeft; hun eerste demo zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten. Reden genoeg om Joop en Benny onze zeven vragen voor te leggen.

1. Wat is je grootste blunder in je 'muzikale leven'? Joop: Iemand uit de band zetten zonder het daar goed met hem over te hebben. Hij begreep dingen verkeerd en nam het persoonlijk op. En verder soms te snel willen gaan met de band.

2. Welk nummer heb je vanochtend als laatste gedraaid? Benny: 'We Are Always Searching' van I Am Ghost.

3. Wat kan er volgens jou verbeterd worden aan de muziekscene in Arnhem-Nijmegen? Joop: Ik denk dat er genoeg gedaan wordt voor de muziekscene, genoeg wedstrijden, en zo. Verder heeft Staddijk eens in de zoveel tijd een Donderdijk voor beginnende bands. Ik denk wel dat er minder naar kwaliteit van beginnende bands gekeken kan worden. Veel bands doen het voor de lol.

4. Wat is de beste manier om dood te gaan? Benny: Na een hevig optreden voor 15.000 mensen die helemaal loos gingen op jouw muziek in een zwetende mosh-pit.

5. Underground waardering of megasucces? Joop: Ertussenin. Wel graag steeds nieuwe mensen die naar je optredens komen kijken. Maar een wereldtour van twee jaar hoeft nu ook weer niet. Maar misschien denken we daar over een paar jaar wel anders over.

6. Wat is de beste band/muzikant in de regio Arnhem-Nijmegen? Benny: Dat is een lastige. Ik waardeer Mindless heel erg, maar eigenlijk verdient elk bandje dat zijn ding doet respect.

7. En? Hoe is het verder? Joop: Met de demo-opnames voor de deur ziet het er goed uit. Wij doen lekker ons ding en hebben lol, en zolang we lol hebben is het goed. En verder zien we het wel. Wij doen ons best om het publiek een leuke avond te bezorgen. En hoe meer publiek, hoe beter het is.