Met regelmaat schuift 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zeven vragen onder de snoet van een interessant persoon uit de Arnhems-Nijmeegse muziekscene. Een producer, een muzikant, misschien een dj of een programmeur. Deze keer: Wouter Maes.

Bassist Wouter Maes plukt al aardig wat jaartjes aan de snaren. Momenteel zit hij met Mosqio in de studio voor opnames. Deze mannen slijten hun funk/reggae/rock/hiphop aan alle podia die het willen hebben. Voorlopig nog voornamelijk in Nijmegen en Tilburg, maar straks door het hele land en wie weet... Daarnaast doet hij het tegenwoordig ook met Gitbox!, onze Nijmeegse pophelden. Of hij tijd heeft voor onze zeven vragen? Tuurlijk!

1. Wat is je grootste blunder in je 'muzikale leven'? Tja, da's eigenlijk één hele grote, lange blunder. Ik stond namelijk de eerste vier jaar als een bezem op het podium. Geen beweging in te krijgen! Ik keek stug naar de hals van mijn gitaar, want daar was het enige dat aan mijn lichaam bewoog te zien: mijn vingers.

2. Welk nummer heb je vanochtend als laatste gedraaid? 'Closer' van Nine Inch Nails op m'n nieuwe telefoon met mp3-speler! (Wouter laat het nummer trots aan mij horen. Het is inderdaad VET, maar klinkt toch echt bagger door zo'n minispeaker.)

3. Wat kan er volgens jou verbeterd worden aan de muziekscene in Arnhem-Nijmegen? De steun aan lokale bandjes. Ze spelen alleen maar in Nijmegen, zijn hier wereldberoemd, maar verlaten zelden de stad. Promotie van bands in de rest van het land kan wat mij betreft dus veel beter. Gelukkig hebben wij met Mosqio het voordeel dat we voor de helft uit Tilburg komen. Spelen we tenminste in twee steden.

4. Wat is de beste manier om dood te gaan? In mijn slaap en níet op het podium. Zonde van mijn basgitaar die dan misschien wel stuk valt.

5. Underground waardering of megasucces? Megasucces in de underground! Eigenlijk zou ik het liefst rond kunnen komen van de muziek. Lekker met m'n bands de hele dag muziek maken, dat lijkt me wel wat.

6. Wat is de beste band/muzikant in de regio Arnhem-Nijmegen? Mosqio! Hallo! Nee, dat is natuurlijk een beetje flauw. Ik ken eigenlijk geen goeie bands uit de regio, waarschijnlijk moet ik die nog ontdekken. Tot die tijd hou ik het maar op Mosqio en Gitbox!

7. En? Hoe is het verder? Wel goed, eigenlijk. Als iemand een vaste job voor me heeft in de muziek-biz zou dat zeker oké zijn! Dus weet je iets? Meld het me!