Dit jaar mag Nederlands bekendste theaterfestival Oerol digitaal veertig kaartjes uitblazen. Voor de tweede keer op rij organiseert Oerol geen fysiek festival op Terschelling, maar een online programma op digitaal platform Het Imaginaire Eiland. Tussen 11 en 20 juni bekijk je daar voorstellingen en concerten, luister je naar Radio Oerol en lees je de digitale Dagkrant op je bank of in je bed. 3voor12/Friesland is er natuurlijk bij. We tippen een aantal van onze favoriete artiesten uit het programma.

TIP 1: Anne-Fay

Het online concert van Anne-Fay Kops

dinsdag 15 juni 20:00⁠ – ⁠maandag 21 juni 0:00

Anne-Fay bracht begin 2021 haar album REASPORA uit, waarin ze zichzelf o.a. de vraag stelt: Hoe verhoud je je tot de huidige maatschappij, culturele toe-eigening en het koloniale verleden van Nederland als je zwarte roots hebt maar ook wit privilege?

Lees hier meer over het online concert

TIP 2: Froukje

Een reeks videoclips van Froukje

vrijdag 11 juni 22:00⁠ – ⁠zondag 13 juni 0:00
zondag 13 juni 13:00⁠ – ⁠donderdag 17 juni 0:00
donderdag 17 juni 22:00⁠ – ⁠zaterdag 19 juni 0:00
zaterdag 19 juni 22:00⁠ – ⁠maandag 21 juni 0:00

Als we toch één opvallende naam moeten noemen die als een raket de lucht in is gegaan, is dat wel Froukje. Ze scoort in haar prille carrière 3FM Megahits met nummers die verre van het 'koetjes en kalfjes'-niveau zijn, wint de 3FM Talent Award, reist vrolijk dit jaar mee in de Popronde karavaan en haar debuut-ep is een groot succes. Uiteraard mag zijn niet ontbreken aan het online programma van Oerol 2021. Er staan een reeks van releases op het programma van videoclips gedurende deze week.

Lees hier meer over de video's

TIP 3: Gita Buhari

Het online concert van Gita Buhari 

zaterdag 19 juni 20:00⁠ – ⁠maandag 21 juni 0:00

Haar soulvolle stem staat centraal in een schouwspel van dromerige gitaarpartijen en hypnotiserende electronica.
In 2020 brengt ze haar debuut-ep Queen Of Nothing uit en komt ze langs in de 3FM studio bij 3VOOR12 Radio. Bekijk hier het optreden van Gita Buhari en het klik door naar het gesprek dat presentatrice Sagid Carter met haar voerde.

Lees hier meer over het online concert

TIP 4: S10

Het online concert van S10

zaterdag 12 juni 20:00⁠ – ⁠maandag 21 juni 0:00

Er is eveneens een versie van het concert met gebarentolk beschikbaar

S10 combineert op zeldzaam bijzondere wijze hyperpersoonlijke verhalen, vormgegeven met vocalen die het midden houden tussen raps, zang en spoken word. Een mooie toevalligheid is dat op de dag van de start van Oerol S10 een 3FM Megahit scoort met haar nieuwe nummer Adem Je In welke ze voor het eerst live zal vertolken op Het Imaginaire Eiland.

Lees hier meer over het online concert

INFORMATIE

Wil je je de komende dagen onderdompelen in het culturele feest van Oerol 2021 en online deelnemen aan voorstellingen en concerten? Klik dan hier voor alle informatie over het aanschaffen van tickets en hoe het werkt als je een toegansbewijs hebt.

De tips die we hebben gegeven worden allemaal gepresenteerd door het Rotterdamse festival Motel Mozaïque waar Oerol een creatieve partnerschap is aangegaan.

Blijf op de hoogte van Het Imaginaire Eiland door de online versie van de Oerol dagkrant.