Twee dagen lang ondergedompeld worden in de zwaarste riffs, grommende baslijnen en donderende drumroffels kenmerken Into The Void. Wederom slaagt de organisatie erin een indrukwekkende line-up neer te zetten, die ondanks een aantal afzeggingen blijft staan als een huis. Het een team van fotografen en schrijvers van 3VOOR12/Friesland duikt met liefde in het met sludge-, doom- en stonerbad. Welke optredens maakte het meeste indruk op ze?

Nummer 5: GOLD

GOLD

GOLD

Met de combinatie van veel galmende lagen en zware gitaarpartijen heeft hun muziek een etherisch karakter zonder daarbij de rockmuziek te verlaten. Het is een knappe balans die ze zeker met de nummers van hun laatste plaat The Optimist mooi weten te vinden.

- Wybren Nauta

Nummer 4: Church of Misery

Church Of Misery

Church Of Misery

Church of Misery is zo'n band die de welbekende stonerriffs zó speelt dat je de onweerstaanbaarheid ervan bijna wel móet voelen. Die denderen in de potige nummers als een malle in smerige, dikke fuzzlagen over je heen.

- Jurgen de Raad

Nummer 3: Love Sex Machine

Love Sex Machine

Love Sex Machine

De gemene tegentonen die de gitaren geregeld geven en die alles vernietigende krijszang van zanger/gitarist Yves volmaken de striemende naargeestigheid. De sound associeert enigszins met het Amerikaanse Indian, maar dan dynamischer en met hoger tempo.

- Jurgen de Raad

Nummer 2: pg.lost

pg.lost

pg.lost

Ze mixen veel synths en gitaarloopjes met elkaar tot hypnotiserende nummers die nergens korter zijn dan zeven minuten, maar als ze dan de remmen loslaten wordt je geduld ook beloond in een enorme wall of sound. Zinderend mooi met verwoestende uithalen, pg.lost heeft een precaire balans in zijn geluid die live geweldig uitpakt.

- Wybren Nauta

Nummer 1: God Is An Astronaut

Met hun vijftienjarig jubileum spelen ze nu een greep uit hun postrock oeuvre door de jaren heen. Wie echter bang is om een allegaartje voorgeschoteld te krijgen, hoeft niet te vrezen, alles is vanavond namelijk perfect uitgekiend. Zowel de lichtshow als de opbouw van de set zijn subliem uitgevoerd.

- Wybren Nauta

God Is An Astronaut