Voor het eerst kon publiek heen en weer wandelen tijdens Into The Grave tussen twee podia en dat drie dikke dagen lang. Het podium een kwartslag draaien op het plein lijkt ook een goede zet en gratis het plein oplopen op zondag voor nieuwsgierigen is een mooi gebaar. Een heel weekend metal in alle vormen en maten absorberen is voor het 'metalteam' van 3VOOR12/Friesland echt geen straf (op een enkele theatrale act daargelaten) en na drie dagen maken we de balans op middels een Top 5.

#5 - HYPOCRISY

#4 - MESHUGGAH

"De 'buitenaards goede' death metal is urgent en de muzikanten zijn hongerig en gedreven. De ene na de andere klassieker wordt het plein opgesmeten."

- Gijs Kamphuis

" Welk plakkaat je er ook aan kunt hangen: Meshuggah is hun eigen genre, een onnavolgbare sonische afstraffing bereidwillig ontvangen voor wie het geduld ervoor kan opbrengen. Vandaag serveren ze dan ook een van de hoogtepunten van het festival.​​​​​​​"

- Merijn Siben

#3 - SACRED REICH

#2 - DEATH ANGEL

" Met een overvol optreden op de Loud Noise Stage en vele thrashgranaten op zak, trekken ze dus nog steeds een hoop bekijks. Sterker nog, deze podiumbeesten zorgen al gauw voor een van de beste shows van het weekend."

- Merijn Siben

"Ook Death Angel is zo’n band waar je je geld op kan zetten, want een goede show is haast een zekerheid. Maar wat ze vandaag presteren is wel heel magistraal en zo strak als een gabber aan de pillen."

- Merijn Siben

#1 - OPETH

" Zo wordt hun show als een uitgesponnen tour langs een veelvoud aan weelderige fantasielanden die ze ter plekke op het podium tevoorschijn toveren. Af en toe is er een ruwe ontwaking wanneer de band even vol gas geeft en iedereen weer bij de les brengt, maar als een verteller van een sprookjesboek laat Akerfeldt je vanzelf weer wegdromen met zijn bijzonder aangename sonore stem."

- Wybren Nauta