De afgelopen jaren organiseerde Poppodium Iduna drie verschillende buitenfestivals, te weten Jun fan Peije, Dencity en Popcity. Drie goed bezochte festivals met interessante namen op de poster en allen met een eigen karakter en op verschillende momenten. Toch moest het anders!

Vanaf dit jaar zijn de eerder genoemde festivals verleden tijd, maar In De Tuin is hiervoor in de plaats gekomen. Drie dagen lang zal het Thalenpark in Drachten omgetoverd worden tot één festivalterrein, waarbij de doelgroepen van Jun fan Peije, Dencity en Popcity nog steeds bediend zullen worden. Evenals de hiervoor genoemde festivals is In De Tuin ook gratis toegankelijk. Op vrijdag 7 juni vindt Rock In De Tuin plaats met aandacht voor rock, blues en verwante stijlen. Zaterdag 8 juni is het tijd voor het dance- en urban festival Dance In De Tuin. Tenslotte zal op zondag 9 juni het popfestival Pop In De Tuin plaatsvinden, met gerenommeerde namen op de poster en meer aandacht voor regionaal talent. Dit laatste gebeurt in samenwerking met 3VOOR12/Friesland, dat tijdens Pop In De Tuin een eigen talentenpodium zal hosten.

DeWolff

Vol trots presenteerde Iduna recentelijk het programma voor In De Tuin. De eerste avond, die zich richt op een ouder publiek, zal afgesloten worden door de Limburgse bluesrockers van DeWolff; een graag geziene gast hier in het noorden en daarom ook een zeer terechte headliner. Met Dance InDe Tuin hoopt de organisatie een jonger publiek te trekken. Met rapper Donnie kent de zaterdag ook een uiterst relevante headliner. Maar ook Phalerieau ft. MC Alainde Lonhet (het muzikale project van tv-bekendheid Valerio Zeno), zal in Drachten in de hoedanigheid als dj het nodige publiek genereren.

Op zondag wordt er gemikt op een breed publiek; het voormalig Popcity-publiek. Maar Pop In De Tuin is groter en misschien wel interessanter dan Popcity was. En dat was al zeer de moeite waard. Met Rondé, Sabrina Starke, Tape Toy en het zijproject van Jordy Dijkshoorn van De Likt (het Gezelschap) heeft de organisatie een paar hele mooie headliners weten te strikken. Maar zoals al eerder gezegd is er ook veel ruimte voor jong en regionaal talent. Deze acts worden in samenwerking met 3VOOR12/Friesland gepresenteerd. Op het 3VOOR12/Friesland-podium spelen het Dokkumer indiepopkwartet SWEETGODANIMALS, het Leeuwarder easy indiepopvijftal JSSY en de jonge rocksensatie The Crooked. Een gemêleerd gezelschap. Met dit talentenpodium hopen de organisatie en Poppodium Iduna tevens een duurzame relatie met de bands op te kunnen bouwen en ze in de toekomst ook te kunnen ondersteunen middels een speelplek op haar podium aan te bieden.

INFORMATIE

In De Tuin vindt plaats in het Thalenpark in Drachten (de achtertuin van Poppodium Iduna) en zal plaatsvinden in het weekend van 7, 8 en 9 juni en is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie en het volledige programma van In De Tuin ga je naar: