Tijdens Freeze on Friday wordt een vol en gratis toegankelijk programma afgewerkt met workshops, panels, projecten en optredens van jong talent. Grote namen als Fresku en Torre Florim van De Staat vertellen vol enthousiasme over hun artistieke keuzes en ervaringen in de muziekwereld, koks en muzikanten uit Friesland en Duitsland presenteren op bord en podium hun baksels en muzikale experimenten, en ga zo maar door. We hebben de dag en avond voor je samengevat in beeld.

MAAIVELD

Tijdens Maaiveld praten Torre Florim (De Staat), Annelotte de Graaf (Amber Arcades) en Fresku enthousiast over hun artistieke keuzes, de koers die ze hebben uitgestippeld en bewandelen en ervaringen. Moderator Richard Foster houdt op eigen wijze de touwtjes in handen tijdens de gesprekken en de Q&A waar ook Schotse songwriter Joe McAlinden en artiestenmanager Martijn Crama aanschuiven.

POPnl panel - Gemeentelijk popbeleid

Op het vraagstuk of het werken aan popbeleid aandacht verdient, probeert een panel aan deskundigen antwoord te krijgen tijdens het middagprogramma van Freeze on Friday. Wat zijn strategieën om samen te werken en zo veel mogelijk uit het popbeleid te halen? Wat werkt er absoluut wel? En wat zeker niet? Wat is de blik van gemeente op dit vraagstuk en hoe reageren artiesten zelf hierop?.

deZOO - Pyke en Esther de Jong

Een week lang brengen de Haagse Pyke en Esther de Jong uit Leeuwarden een week in de Friese hoofdstad door om uiteindelijk tot een nummer te komen en elkaars popscene te leren kennen. Al eerder dit jaar was Esther voor hetzelfde doel een week in Den Haag.

Food For Thought

In deze tijd van duurzaamheid en het bewustworden van waar je voedsel vandaan komt, is samen over dit onderwerp praten en uiteraard ook het uiteindelijk consumeren van je bewust geprepareerde eten een waardevolle manier om een stap verder te komen. Vanuit deze gedachte is het project Food For Thought opgezet, waarbij een groep koks en muzikanten uit Duitsland en Nederland twee maal vijf dagen samen komen. In die dagen gaan de voedselbereiders en muzikanten praten, nadenken en samen op pad om uiteindelijk tot een viertal backstage maaltijden te komen, waarbij lokale- en seizoensproducten een hoofdrol spelen.

POPnl

Op de avond van Freeze on Friday is er ruimte voor een kijkje in de keuken van Nederlands poptalent. Twaalf overkoepelende provinciale popkoepels opereren onder de noemer POPnl en sturen een opkomend talent richting Leeuwarden. Verspreid over de Arena, de Foyer en de Backstage waren de aanstormende talenten te bekijken en te beluisteren.