Na een mooi weekend Explore the North sluiten we het dossier met persoonlijke top van de redacteuren. Omdat het programma zo ontzettend gevarieerd is en we natuurlijk niet alles kunnen meenemen op onze tocht door de stad, hebben de schrijvers en fotografen een selectie gemaakt van wat er bij hun uit is gesprongen.

Persoonlijke top 5 Wybren Nauta

Thor & - Jessica Tuinstra

Thor & Friends

De ene keer groots en meeslepend en op een ander moment teder, breekbaar en warm. Met prachtige kleuringen van viool en saxofoon. Wonderschone performance. (JdR)

2. Moor mother

3. Joost Oomen/kruidkoek

4. Bad Breeding

5. Sebastian Plano

Persoonlijke top 5 Jurgen de Raad

The Homesick - Rick Slagter

1. The Homesick

De puntige liedjes komen vanavond sterk gebalanceerd naar voren, waaruit nog eens blijkt dat The Homesick live alleen maar meer terrein heeft gewonnen. De nodige gigs in binnen- en buitenland werpen duidelijk de vruchten af. (JdR)

2. Weval

3. Thor & Friends

4. 猫 シ Corp.

5. Drahla

Persoonlijke top 5 Sjoerd Nota

Henge - Jessica Tuinstra

1. Henge

Het is pure caleidoscopische kitsch, maar tegelijkertijd ontzettend slim en geestig. Met hun boodschap van liefde weet de band het publiek compleet voor zich te winnen. (SN)

2. Meindert Talma

3. Chantal Acda

4. Boer Dandy

5. Lucky Fons III

Persoonlijke top 5 Rick Slagter

Moor Mother - Rick Slagter

1. Moor Mother

Het is bij vlagen een ongemakkelijk optreden, maar tegelijkertijd ook origineel en oprecht. Uiteindelijk zijn dat toch de kwaliteiten die een show memorabel maken in plaats van plichtmatige pretenties. (WN)

2. Pussy Riot

3. The Homesick/Meindert Talma

4. Joost Oomen/Kruidkoek

5. Peter Broderick

Persoonlijke top 5 Murel Fijnvandraat

Remy van Kesteren - Xanne Wijkamp

1. Remy van Kesteren

Op zaterdagavond betorvend Remy van Kesteren met zijn unieke harmp  composities en bijzondere lichtspel de ruimte in de grote Bonifatuskerk en laat de performance voelen als een droom waar je midden in stapt. (MF)

2. Lost Lines, Pitou

3. The Homesick

4. Weval

5. Joost Oomen, Kruidkoek