Popronde Leeuwarden 2019 lijkt dit jaar niet te missen. Op elke mogelijk te bedenken plek staat er wel een bandje te spelen. Zo zijn er ook voor deze editie weer unieke locaties gevonden, neem Dbieb maar ook de voor dit jaar nieuwe tweedehands winkel Regverdig. De selectie aan acts is dit jaar weer zeer divers en behoorlijk uitgebreid. We vroegen daarom Leeuwarder programmeurs Tom Fopma en Wander Wouda om hun tips voor de volle vrijdagavond.

Tip 1: Andy Smart/Teddy’s Last Ride @ Asteriks/AVP

Je vindt Podium Asteriks, net als twee jaar terug, in de Academie voor Popcultuur. Teddy’s Last Ride sluit daar af, ze waren al te zien met hun voorstelling The Others bij Welcome to The Village afgelopen zomer. Vocalist Andy Smart, een van de teddy’s, behoort tot een van de beste performers van het land en tijdens Popronde neemt hij je mee door zijn eigen eenzaamheid. Verwacht clubbeats, dans en aliens.

Tip 2: Klup de Dag x Blend

De nieuwe kleding winkel Klup de Dag en Lifestyle Salon Blend is Popronde Headquaters deze editie. Vanaf 15:30, vindt hier de allereerste Popronde VrijMiBo plaats. A.M. Sam trapt om 16:00 officieel de Popronde af met zijn dansbare indie-pop en om 17:00 doet La Loye een voorproefje van haar show die ze ’s avonds doet bij Podium Asteriks. ‘S avonds vind je hier vooral de nieuwste electro, fusion en heel veel synths met Muddy Grease en QUINN.

Tip 3: Ben Forte @ Dbieb

Nog een nieuwe locatie dit jaar is Dbieb. Ben Forte bespeelt je met directe teksten, beats en soul-achtige koortjes. Dit is een van de verassingen die je gaat zien deze avond.

Tip 4: Another Now @ Mukkes

Er zijn weinig Nederlandse bands in dit genre die hun geluid zo goed weten neer te zetten als Another Now. Technisch zit het ontzettend goed in elkaar en het deed mij direct denken aan bands als Northlane en Architects. Ze doen vrijwel alles zelf, dat bracht ze al bij het voorprogramma van Ice Nine Kills en ze openden hardcore/punk festival Jera on Air afgelopen zomer.

Tip 5: Johnny Loves Me @Zalen Schaaf x Hip Hop In Je Smoel

Sinds dit jaar is Hip Hop In Je Smoel partner van Popronde, tijdens Popronde Leeuwarden wordt Zalen Schaaf omgetoverd tot HIJS-stage. Semi lokaal talent Johnny Loves Me, student aan de Academie voor Popcultuur, neemt je daar mee in zijn ‘swavey’ vibe. Hij deed al mee aan de Grote Prijs van Nederland en is extreem eerlijk in zijn teksten. Tip: Verdwaal ook vooral even in z’n Instagram.

Tip 6: Bongloard @ Nummer 39

Bongloard is hard, vuig en je ziet het in Nummer 39. En dan gewoon als old school vlakke vloer show. Voor de liefhebber van Ty Segall en dan nog meer fuzz.

Aanstaande vrijdag 20 september vindt Popronde Leeuwarden plaats in de binnenstad van onze friese hoofdstad. De eerste bands zijn te bekijken vanaf 20:00 uur. Alle shows deze avond zijn gratis te bezoeken!