Met Nijmegen als eerste van in totaal 41 steden, is vorige week Popronde weer losgebarsten. De organisaties van al die steden kunnen kiezen uit 144 acts en zoeken daarbij soms voor de hand liggende, maar het liefst aparte locaties voor de optredens uit. Wander Wouda neemt dit jaar voor het eerst de programmering op zijn schouders, waarbij hij Eva van Netten opvolgt in deze functie. Hij geeft je zijn persoonlijke tips voor Popronde Leeuwarden.

Tip 1: EUT | Neushoorn 3VOOR12 Podium | 20.00 uur

"EUT is een veelgeboekte band tijdens deze Popronde editie. Maar liefst 25 optredens hebben ze voor de boeg, waarvan er nu al drie zijn afgestreept na het eerste kick-off weekend. Ik kijk hier heel erg naar uit, van alle kanten hoor ik dat dit heel hard gaat. Het is catchy, maar het blijft spannend naar mijn idee. Gewoon heen gaan dus. Let op, dit begint al om 20:00 uur dus wees op tijd!"

Tip 2: Electropoëzie/Figgie | De Oldehove | 19.30/20.30 uur

"Het idee om speciale sessies te organiseren in De Oldehove - het boegbeeld van Leeuwarden - staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, dus supertof dat dit met Popronde mogelijk is. Figgie en Electropoëzie hebben een uitgeklede versie van hun set gemaakt, dus verwacht intieme indierock en electrobeats in de skeve toren. Ook dit begint al vroeg: om 19.30 uur Electropoëzie en om 20.30 uur Figgie. Dat wordt dus heen en weer rennen tussen tip 1 en 2!"

Tip 3: Amerildo de Krijger + locals | The Saint | 20.30 uur

"In T-shirt winkel The Saint staat hiphop act Amerildo de Krijger geprogrammeerd voor Popronde. Maar Rudi Jacobs, eigenaar van de winkel, heeft dat programma zelf uitgebreid. Vanuit een Open Mic wedstrijd bij hiphop evenement Risin' Up - wat afgelopen weekend werd georganiseerd - komen twee talenten hun skills laten horen. Als afsluiting draait Tribal Kush, dus neem tussen de Popronde bandjes zeker even een kijkje bij The Saint."

Tip 4: Tusky | Asteriks x Academie voor Popcultuur OOR Podium | 23.00 uur

"Het programma van Podium Asteriks vindt dit jaar plaats in de Academie voor Popcultuur in verband met verbouwingen in de Blokhuispoort. OOR-talent Tusky speelt daar en daar verwacht ik best wel wat van, gezien het verleden van een aantal bandleden met John Coffey. Ik ga ervan uit dat het dezelfde energie heeft, dus bereid je voor op moshpits!"

Tip 5: Jermain Bridgewater | Neushoorn 3VOOR12 Podium | 00.30 uur

"Jermain Bridgewater combineert hiphop met wereldmuziek en dat is dus lekker dansen op vrolijke beats. Het is catchy, vrolijk en hij sluit het officiële gedeelte van Popronde af tijdens de afterparty in Neushoorn. Mocht je dan nog geen genoeg hebben gehad dan kun je nog heel hard dansen op deuntjes van DeeJay CeeMajor."

Informatie

Het eerste optreden van Popronde Leeuwarden start om 19.30 uur in De Oldehove. Naast deze speciale locatie kun je de hele avond acts ontdekken in: Neushoorn Café, House of Colour, The Saint, Asteriks x Academie voor Popcultuur, Men At Work, Café de Spoek, Paddy O'Ryan, Barrevoets, Licks, Café de Stee, Café de Strohoed en Café Scooters. Podium Asteriks is als locatie in de Blokhuispoort komen te vervallen door de verbouwingen die momenteel gaande zijn. De afterparty start om 00.30 uur in Neushoorn Café. De toegang voor alle optredens van Popronde zijn gratis.