Reizigers en toevallige passanten van het NS station in Leeuwarden kunnen sinds het openingsweekend van LF2018, vrolijk hun gang gaan op de nieuwe stationspiano. Spelen op de voorganger leverde alleen nog maar fronsende wenkbrauwen op, bij het horen van louter valse tonen. Daar is nu verandering in gekomen met de introductie van een vers exemplaar, dat ingewijd werd door Wiebe Kaspers tijdens de opening.

Dit jaar verwacht Leeuwarden veel bezoekers in het kader van LF2018. Een groot deel zal via het NS station Leeuwarden het startpunt zijn van de ontdekkingstocht van Leeuwarden. Om de mensen een muzikaal welkom te geven, heeft NS Leeuwarden besloten de oude, versleten piano te vervangen voor een fonkelnieuw exemplaar.

Tijdens het openingsweekend werd ook meteen het startsein gegeven voor de Stationspiano Challenge. Daarbij wordt iedereen met muzikaal talent uitgenodigd plaats te nemen achter de piano en te horen wat er in de vingers zit. Om de kunsten wereldkundig te maken dient met het optreden op te nemen en te posten op de Facebook- of Instagrampagina van Station Leeuwarden, ondersteund met de hashtag #stationspianoLF2018.

Inmiddels circuleren al meerdere filmpjes op de social media van Station Leeuwarden. De prijs van dit evenement is een optreden tijdens Welcome to The Village. Een mooi initiatief om op een ludieke manier lokaal talent een kans te geven op een groot podium.

Wil je ook kans maken op een optreden tijdens Welcome to The Village? Lees dan nog eens goed de spelregels door en kruip vervolgens achter de piano.