De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video’s en single releases van Friese artiesten. Met deze editie de releases van februari!

Ginge, .multibeat en Jon Ari

Cold Nights

Vorig jaar bracht GINGE maar liefst zes nieuwe singles uit, waarvan de laatste nog maar uit september dateert. Toch bracht de zangeres op 9 februari haar nieuwste muziek uit die ons doet denken aan Amy Winehouse, of Nona als we dichterbij huis blijven. In samenwerking met Jon Ari en .multibeat bracht GINGE haar nieuwste single Cold Nights uit.


 



 

Raptiel

Fryske Daddy

Onder het pseudoniem Raptiel maakt Martijn Werkhoven grappige en herkenbare filmpjes op TikTok over Friezen. Via dat platform en Instagram weet Martijn veel Friese jongeren te bereiken, voor wie deze sketches net zo herkenbaar zijn als voor de maker zelf. Op vrijdag 2 februari presenteerde de tiktokker zijn debuutalbum Fryske Daddy. Op dit album rapt Raptiel over dezelfde onderwerpen die bekend voorkomen bij zijn volgers.

J.B. Bacon

Parade

Onder de artiestennaam Specks won de zanger en gitarist in 2006 de Friese singer-songwriter contest. Het afgelopen jaar bracht hij onder de naam J.B Bacon zes nieuwe singles uit. Op 21 februari kwam daar zijn zevende release bij. Door muzikale voorbeelden zoals Neil Young en Bob Dylan weet de singer-songwriter zijn nieuwste single Parade uit te brengen.


 

Faske

Huisje Boompje Hypotheek

In 2022 bracht Faske in samenwerking met de Friese Vinyl Club de EP Jij Belt Mij Alleen Wanneer Je Dronken Bent uit. Op 23 februari bracht Faske zijn nieuwste single Huisje Boompje Hypotheek uit. Het is de eerste single van zijn nieuwe EP. De single is het actueelste nummer van de artiest tot nu toe, omdat hij zingt over de studieschuld van de pechgeneratie.


 


 

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts.