ZolderkamerPioniers is hier! De afgelopen maanden hebben zes producers een live registratie opgenomen om samen de Friese elektronische muziek in de spotlight te zetten. 3VOOR12/Friesland stelde een paar vragen aan Renceau om hem te leren kennen.

Kan je je voorstellen aan de lezers?

"Hoi! Ik ben Renceau, een producer/DJ uit Leeuwarden. Ik ben 24 jaar en draai en produceer sinds de zomer van 2019. Voorheen maakte ik altijd muziek als drummer in bands, maar de liefde voor elektronische muziek nam het toch over." 

"Ik draai voornamelijk vinyl, dus het is geen verrassing dat mijn sound heel erg 90s is. Ik maak en draai een mix van (progressieve) House, Speed Garage en Breakbeat met een vleugje UK Hardcore er doorheen. Vroeger heb ik veel voor acts uit Leeuwarden gemixt als sound-engineer, maar de laatste 2 jaar focus ik me vooral op mijn eigen producties en DJen. Ik merk dat sinds begin dit jaar dit flink z'n vruchten begint af te werpen, mijn unreleased demo's worden door toffe namen gedraaid en de agenda stroomt langzaam maar zeker vol met toffe optredens door het hele land. Hopelijk gaan jullie nog veel meer van mij horen, voor mij voelt dit pas als het begin!"

Hoe ben je bij ZolderkamerPioniers terecht gekomen?

"Ik werd benaderd door Platform Popcultuur Friesland over het doen van een project in de elektronische scene. Destijds was er nog niet veel aandacht voor, dus ik gaf aan dat een reeks evenementen, meer ruimte op de grote festivals voor elektronische makers, of een Various Artists plaat misschien toffe projecten konden zijn. Een aantal maanden later werd ik door Ids Tjaarda van PPF gevraagd of ik hiervoor een track wilde aanleveren. Ik heb toen meteen ja gezegd, want ik wilde enorm graag mijn steentje bijdragen aan dit 'eerste' project. Ik zat toen echter net in het midden van een andere EP-release, en had geen ander passend werk klaarliggen, dus de track op die plaat is in 3 dagen gemaakt en gemixt. Weinig geslapen in die dagen, dat wel, maar er is wel een hele coole track voor teruggekomen, al zeg ik het zelf!"

Als je mag fantaseren over wat je zou willen doen of bereiken, wat zou dat dan zijn?

"In de aankomende maanden komen een aantal van mijn kleinere doelen gelukkig al uit, daar ben ik heel dankbaar voor! Als ik echt groot mag dromen, zouden qua festivals/events Wildeburg, KopjeK, Paradigm, Drift, Subcultuur, Lentekabinet en Dekmantel enorm hoog op mijn lijstje staan. Dit is een gezonde combinatie van de grote lokale events en 'middelgrote' landelijke events. Hier past mijn sound denk ik het best thuis. Ik vind wat ze in Groningen en Nijmegen doen in de scene echt enorm interessant, daar kan Friesland nog ontzettend veel van leren. Vandaar dat ik graag dichter bij deze scenes wil komen te staan." 

"Tevens zou ik dit jaar graag met een boeker gaan werken, om mijn naam wat meer in de rondte te krijgen en meer mensen te leren kennen om zo mijn sound aan nog meer mensen te kunnen laten horen en zo veel mogelijk mensen te inspireren! "