ZolderkamerPioniers is hier! De afgelopen maanden hebben zes producers een live registratie opgenomen om samen de Friese elektronische muziek in de spotlight te zetten. 3VOOR12/Friesland stelde een paar vragen aan YouYouri om hem te leren kennen.

Kan je je voorstellen aan de lezers?

"Ik ben YouYouri. Ik maak muziek en ik ben DJ, en daarnaast maak ik ook theater. Ik schrijf nummers, produceer muziek, schrijf scenes, rap en acteer. Mijn werk lijkt misschien onzinnig en komt niet altijd serieus over, maar er is altijd wel een diepere betekenis te vinden. In een verdeelde wereld is het mijn missie om mensen met elkaar te verbinden. Sinds ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik aan een duik begonnen in de DJ wereld en heb daarin een passie van mij ontdekt."

Hoe ben je bij ZolderkamerPioniers terecht gekomen?

"Ik zag een oproep voorbijkomen op Instagram van ZolderkamerPioniers waar ik op heb gereageerd. In eerste instantie dacht ik dat het een soort cursus was over muziekproductie. Maar het bleek een heel ander soort traject te zijn waarbij je als artiest en duw in de rug krijgt. Dat vond ik even spannend, maar het is hartstikke leuk om mee te doen."

Hoe zou je je sound zelf omschrijven?

"Mijn muziek klinkt hoe ik me voorstel dat UFO's klinken. Mijn werk lijkt soms onzinnig, maar er is altijd wel een diepere betekenis in te vinden. Het karakter van mijn muziek is te omschrijven als cool, weird en absurd."