ZolderkamerPioniers is hier! De afgelopen maanden hebben zes producers een live registratie opgenomen om samen de Friese elektronische muziek in de spotlight te zetten. 3VOOR12/Friesland stelde een paar vragen aan MIKKL om haar beter te leren kennen.

Kan je je voorstellen aan de lezers?

"Hoi! Ik ben Maaike, alias MIKKL. Ik produceer elektronische muziek die ik zou omschrijven als verhaal vertellend en ongepolijst. Ik werk vrijwel uitsluitend interdisciplinair, wat inhoudt dat ik mijn muziek het liefste in combinatie met bijvoorbeeld beeld of een ander discipline maak. Als ik mijn nummers maak en luister zie ik ook altijd allemaal beelden en vormen voor me en bedenk me dan waar ik het voor zou kunnen inzetten. Zo heb ik in het verleden de eer gehad om met megagetalenteerde beeldmakers, dansers en tekstschrijvers samen te werken die mijn nummers tot leven hebben gebracht."

Hoe ben je bij ZolderkamerPioniers terecht gekomen?

"Ik zag de oproep op de socials voorbij komen. Ik liep een beetje vast in mijn creatieve proces en merkte dat het allemaal even niet uit mezelf kwam. Dus toen ik geselecteerd werd was ik erg blij om iets te hebben waar ik naartoe kon werken."

"ZolderkamerPioniers wakkerde weer even mijn 'creatieve vuurtje' aan, het is een mooi project om de Friese elektronische muziek meer op de kaart te zetten en te laten zien dat je echt niet naar de randstad hoeft om creatieve en talentvolle makers te vinden."

Als je mag fantaseren over wat je zou willen doen of bereiken, wat zou dat dan zijn?

"Ik zou het heel erg leuk vinden om muziek te maken of te selecteren voor (arthouse) films en series. De laatste tijd ben ik ook steeds vaker te vinden achter de draaitafel en het lijkt me tof om dit nog beter onder de knie te krijgen. Dan zou het wel een droom zijn om ooit te mogen draaien voor Boiler Room. Maar daarnaast zou ik graag in een boerderijtje wonen aan de rand van de stad met mijn vriendin en toekomstige hond, dus hier moet ik nog even een goede verdeling in vinden, haha."