ZolderkamerPioniers is hier! De afgelopen maanden hebben zes producers een live registratie opgenomen om samen de Friese elektronische muziek in de spotlight te zetten. 3VOOR12/Friesland stelde een paar vragen aan Seven-Headed om hem beter te leren kennen.

Kan je je voorstellen aan de lezers?

"Hoi! Ik ben Seven-Headed: een producer die zich vooral bezighoudt met het produceren van Drum 'n Bass in een vrij specifiek straatje. Ik hou van rauwe, diepe en onheilspellende klankkleuren. Daarnaast DJ ik regelmatig waarbij ik een soortgelijke vibe probeer neer te zetten."

Hoe ben je bij ZolderkamerPioniers terecht gekomen?

"Een medestudent van mij postte de open call van ZolderkamerPioniers in de gezamenlijke groepsapp. Ik dacht direct: dat is een mooie kans! Ik meldde me direct aan en stuurde aardig wat van mijn eigen werk mee. Een tijdje later kreeg ik een mail dat ze me hadden uitgekozen."

Hoe zou je je sound zelf omschrijven?

"Mensen vinden mijn werk vaak 'spooky' klinken. Ik ben het daar wel mee eens. Ik hou van occulte of bovennatuurlijke verhalen, of volkslegendes. Ik denk dat mijn tracks altijd een soort uitdrukking zijn van het onbekende of onverklaarbare in de wereld. Ik vind het zelf leuk om over dat soort dingen na te denken, om even te ontsnappen uit de banaliteit van de huidige westerse omgeving."