ZolderkamerPioniers is hier! De afgelopen maanden hebben zes producers een live registratie opgenomen om samen de Friese elektronische muziek in de spotlight te zetten. 3VOOR12/Friesland stelde een paar vragen aan Teris Vibes om hem beter te leren kennen.

Kun je je voorstellen aan de lezers?

“Mijn naam is Teris en ik ben geboren in Athene. Ik heb bijna twee jaar lang in Boedapest gewoond, in de tijd dat ik daarheen ben verhuisd ben ik ook begonnen als dj en producer. Inmiddels woon ik zo’n twee jaar in Nederland, waar ik de masteropleiding Content Media & Strategie onlangs heb afgerond aan NHL Stenden. Naast de dancemuziek is mijn andere grote liefde Lindy Hop, een danssoort die aan het eind van de jaren ‘20 is ontstaan in New York."

"Je weet dat je van iets houdt als het ervoor zorgt dat je in het moment zelf aanwezig kunt zijn, terwijl je het doet. Ik weet zeker dat muziek en dans ervoor zorgen dat ik me altijd op het heden kan focussen. Ik denk dat muziek een geschenk voor ons is omdat het er voor ons is op goede en slechte momenten. Het kan ons helpen om onze gevoelens een plekje te geven. Als we naar muziek luisteren, doet niets anders ertoe dan hoe het ons laat voelen. Dancemuziek zorgt ervoor dat we in verbinding kunnen komen met andere mensen.”

Hoe ben je bij ZolderkamerPioniers terecht gekomen?

“Een vriendin van mij stuurde me een bericht van ZolderkamerPioniers toe, ze zei dat ik moest solliciteren. Het was in het Nederlands geschreven waardoor ik het idee kreeg dat ze alleen Nederlandse dj’s zochten. Rond diezelfde tijd was ik bezig met mijn EP en mijn nummers werden geselecteerd door een aantal labels om in première te gaan op hun account via Soundcloud. Ik kreeg hierdoor veel positieve reacties op mijn muziek, dit zorgde ervoor dat ik besloot me toch aan te melden. Toen ik werd geselecteerd voor ZolderkamerPioniers was ik enorm blij!”

Als je mag fantaseren over wat je zou willen doen of bereiken, wat zou dat dan zijn?

“Ik zou graag willen dat mijn nummers worden gedraaid door dj’s die ik bewonder. Ook zou het tof zijn als mijn nummers zouden worden gedraaid in clubs waar ik zelf heb gefeest. Ik geloof dat ieder muziekgenre goede nummers heeft, zelfs als het niet mijn eigen smaak is. Ik zou graag willen dat mensen die helemaal niet fan zijn van elektronische muziek, naar mijn nummers kunnen luisteren en er iets in terugvinden dat hen raakt.”