De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en single releases van Friese artiesten. Met in deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers.

MOONLOOPS

Rocketship

Nadat de singer-songwriter eerder dit jaar de EP Little Astronaut uitgebracht heeft, heeft ze zeker niet stilgezeten. Zo bracht MOONLOOPS op 6 oktober de single Rocketship uit. Mijn nieuwe single is een persoonlijk nummer dat gaat over het willen ontsnappen aan een moeilijke situatie” aldus de zangeres. Rocketship is onderdeel van haar nieuwe album dat we in januari 2024 mogen verwachten.

HAITZE

Weg van daar

Singer-songwriter HAITZE bracht eerder dit jaar verschillende singles uit waar Frequentie golven de eerste van was. Dit nummer was de eerste single van de EP Weg van daar. Het mini-album bestaat uit 6 nieuwe nummers die HAITZE op 20 oktober uitbracht.


 

RENCEAU

EXPLORE001

In 2020 bracht RENCEAU zijn EP Sad House Side B uit. Hoewel er de afgelopen 3 jaar geen nieuwe muziek van de Fries uitkwam, heeft hij wel gewerkt aan een nieuwe EP. Het mini-album bevat 4 nieuwe nummers waarmee Renceau de elektronische sound onder de aandacht wil brengen bij een nieuwe generatie. De EP Explore001 werd op 30 oktober uitgebracht.


 

LAGUNA

Come around

De release van de debuut EP van LAGUNA is inmiddels alweer twee jaar geleden. In samenwerking met Popfabryk en Music Export Ukraine kwamen Laguna en het Oekraïense duo Krapka;Koma in de studio terecht. “We hebben in twee dagen tijd een nummer geschreven en opgenomen. Het was een bijzondere ervaring om in zo’n korte tijd een nummer te schrijven met mensen die je nog niet zolang kent” aldus Laguna. De samenwerking resulteerde in de single Come around die sinds 11 oktober overal is te beluisteren.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts.