Het muziekplatform 3VOOR12/Friesland is op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur die parttime op vrijwillige basis aan het roer wil staan van deze 3voor12-lokaalsite van de VPRO. Wil jij leiding geven aan het platform en met een groep enthousiaste vrijwilligers het Friese muzieknieuws verslaan in woord en beeld? Dan ben jij degene die we zoeken!

OVER 3VOOR12

3VOOR12 is het multimediale platform voor popmuziek van de VPRO. In vijfentwintig jaar tijd is 3voor12 uitgegroeid van underdog tot het belangrijkste alternatieve popplatform van Nederland. 3voor12 maakt radio en tv, is een online muziekmagazine, neemt bijzondere sessies op en doet verslag van alle belangrijke muziekfestivals.

 

OVER 3VOOR12/FRIESLAND

Sinds 2006 zetten redactieleden en fotografen zich vrijwillig in voor 3VOOR12/Friesland om je op de hoogte te houden van alles op het gebied van muziek in de provincie. We houden de laatste nieuwtjes in de gaten, leggen de belangrijkste festivals in Friesland voor je vast, staan vooraan bij de leukste optredens in zowel de grote als de kleine podia en proberen we een steun in de rug te zijn voor de lokale muziekscene.

INFORMATIE

De redactie is op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur die parttime op vrijwillige basis aan het roer van deze 3voor12-lokaalsite van de VPRO wil staan. Als hoofdredacteur bewaak je samen met de andere leden van de kernredactie de redactionele koers en de kwaliteit van de inhoud en activiteiten. Het is daarbij belangrijk samen te werken met andere partijen in de provincie die de Friese muziekscene een warm hart toedragen. De redactie van 3VOOR12/Friesland bestaat op dit moment uit een klein team, dat veel ruimte overlaat voor iemand met nieuwe ideeën en een frisse aanpak. Het uitbouwen van het huidige team is een belangrijk onderdeel van de te vervullen functie.

Primair richt 3VOOR12/Friesland zich op (opkomende) artiest(en)/bands uit de provincie Friesland

Secundair richt 3VOOR12/Friesland zich op (opkomende) poppodia binnen de provincie Friesland. Brengt, onder meer, verslag uit van bijzondere (unieke) optredens. Via deze evenementen is er aandacht voor het reguliere muziekprogramma van de Friese artiest(en)/bands uit de provincie. ‘Uniek’ is hier een rekbaar begrip.

Tertiair richt 3VOOR12/Friesland zich op het schrijven over en verslag doen van grote festivals in deze provincie (Madnes, Into The Grave, Oerol, Bevrijdingsfestival, Fenix festival, Welcome to The Village, Popronde) en concerten om daarmee Friesland als muziekprovincie op de kaart te zetten.

WIE ZOEKEN WIJ?

Een enthousiaste muziekliefhebber, die:

  • Geïnteresseerd is in uiteenlopende muziekgenres
  • De redactionele koers kan bewaken
  • Bereid is knopen door te hakken als het nodig is
  • Plezier heeft in organiseren
  • Centraal aanspreekpunt is voor zaken aangaande 3VOOR12/Friesland
  • Een teamspeler is die het beste uit de redactie kan halen
  • In staat is het team verder uit te bouwen
  • Een netwerk in de Friese popscene heeft of op wil bouwen
  • Weet wat er speelt in de popscene en daarop inspeelt
  • Flexibel is

WAT BIEDEN WIJ?

Een enthousiast team van vrijwilligers, met:

  • De mogelijkheid om een netwerk op te bouwen of uit te breiden binnen de Friese culturele sector
  • Een flinke boost voor je cv op journalistiek, coördinatie- en managementgebied
  • Een ingang naar een landelijk netwerk, denk aan contacten met andere lokaalsites en de landelijke redacties en een jaarlijkse Lokaaldag
  • Gratis toegang tot concerten en festivals wanneer je hier verslag doet
  • En boven alles: een heel toffe uitdaging om de Friese muziek nog beter onder de aandacht te brengen en zo een grote rol te spelen binnen 3voor12 en de Friese popmuziek!

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan voor 1 juni 2023 een motivatiebrief en cv naar 3voor12friesland@gmail.com en vermeld daarbij 'Vacature hoofdredacteur 3VOOR12/Friesland' in het onderwerp. Ook voor vragen kun je per mail contact opnemen.

P.S. Lijkt het je leuk deze functie op je te nemen maar kun je te weinig tijd vrijmaken om je er volledig voor in te zetten? Laat het ook dan niet na te mailen, 3VOOR12/Friesland draait net als de andere lokaalsites op vrijwilligers en er zijn legio andere mogelijkheden waardoor je iets voor 3VOOR12/Friesland zou kunnen betekenen.