De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en single releases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

HAITZE

Frequentie golven

HAITZE gedijd inmiddels goed bij de Nederlandse taal en laat dat horen in zijn nieuwe single. Frequentiegolven ontstond in de bossen van Denemarken. ''Ik kwam mijzelf tegen in een oud patroon en dat was erg confronterend'' aldus de Vries. Weg de bossen in schreef hij de emotie van zich af, wat resulteerde in een tekst handje vol voicenotes op zijn telefoon.
In Nederland is hij de studio ingedoken en Frequentiegolven was geboren. De (frequentie)golvende synthesizer voert je van het intro tot het eind door de hele track heen.  Frequentiegolven is een reminder dat je de confrontaties met jezelf niet uit de weg moet gaan. Jezelf niet laten horen en meevoeren op het stemgeluid van anderen.

Deze single zal onderdeel zijn van de EP die later dit kalenderjaar zal verschijnen.

NOT SURE

The Recipe

The Recipe is het conceptuele hip-hop album van Not Sure waarop hij vertelt over de zoektocht naar het metaforische recept voor het leven. Elk hoofdstuk staat voor een bepaald ingrediënt dat wordt ontdekt, de tracks zelf gaan over het worstellen met doseringen.

Op 26 mei zal de releaseshow plaatsvinden in Poppodium Iduna, Drachten. Over deze show vertelt de rapper: "Met mijn driekoppige band zal ik op de plek waar ik geboren en getogen ben een groot deel van het album ten gehore brengen, met alle toeters en bellen van dien. Verwacht slingers, verwacht opgekrulde mondhoeken, verwacht tranen, verwacht bier, verwacht rondvliegende koolhydraten en verwacht een onevenaarbare support act in de vorm van Leuk Gevonden."

AMONIA CARAMEL

Write me down

Amonia Caramel is Americana/pop band uit Leeuwarden. Dear Hollywood is de tweede single die door het duo wordt uigebracht. Sinds 2018 spelen ze intensief en is vorig jaar hun debuut ep opgenomen, die dit jaar uitkomt via Stroomlijn Records. Ze maken meerstemmige, catchy popliedjes, met Americana invloeden en aanstekelijk enthousiasme. De muziek is geïnspireerd op acts waar ze zelf graag naar luisteren, zoals Courtney Barnett, Taylor Swift en First Aid Kit.

CALIDUS

Without You

Calidus brengt op 21 april de nieuwe single Without You uit. In hun florale flair voeden zij - op geheel eigen wijze - het nostalgisch verlangen naar de pure pop/rock uit de 90’s en 00’s. Gooi  Coldplay, Saybia en The Killers in en blender en je krijgt Calidus; de Groningse gitaarband die al snel de kracht van toetsen en synthesizers ontdekte. Without You is de 3e single na A Dream Come True en Grey en gaat over het besef in de kalmte na de storm. Dat je nooit vergeet waar je vandaan komt en of je hier zou zijn zonder de ander. De song voelt melancholisch door de pakkende vocal topline en de leadgitaar die verdrinkt in een bad van galm. Door de altijd-aanwezige akoestische gitaar blijft het gevoel dat je bij een kampvuur zit op een aanstekelijke manier hangen. Door de relateerbare teksten blijft Without You geheid hangen.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.