De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en single releases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

ARF

Forced Landing

Als singer/songwriter en producer van Friese bodem (Dronrijp) brengt ARF regelmatig muziek uit op streaming platforms zoals Spotify. Zijn muziek is te typeren als popmuziek uit de jaren zeventig en in feite zijn de nummers in die tijd geschreven. Op 19 maart presenteert ARF de release van zijn vinyl album The Universe is Nowhere to Start in Theater de Bres in Leeuwarden. De inloop is  vanaf 14:30 en om 15.00 speelt ARF tracks van zijn lp, begeleid door een pianist en violiste.

DE KRAKEN

Innocence

Dit is De Kraken en De Kraken maakt muziek voor emotionele mensen. Een ongelukkig muzikaal huwelijk is ten einde en na een lange periode van stilte kan en mag hij weer muziek het universum in slingeren. Dit liedje heet 'Innocence' en gaat over het onschuldig gevangen zitten in je hoofd als gevolg van wat je hebt meegemaakt. Je wacht en wacht maar tot je er uit gehaald wordt, maar niemand kan je redden, behalve jijzelf. 

SILVAN

Slow Drivin'

Silvan is een zeventienjarige muzikant uit Leeuwarden en Slow Drivin' is zijn debuutsingle waar hij ruim een jaar met passie aan heb gewerkt. Een plaat die gelijk de mensen wakker schudt. Het nummer komt voort vanuit eigen overtuigingen en pure passie voor het leven en is met invloeden van pop, rock en blues gemoderniseerd tot een verfrissende en nieuwe sound. 

AMONIA CARAMEL

Write me down

Amonia Caramel is Americana/pop band uit Leeuwarden. Sinds 2018 speelt het duo intensief en hebben vorig jaar hun debuut ep opgenomen, die dit jaar uitkomt via Stroomlijn Records. Ze maken meerstemmige, catchy popliedjes, met Americana invloeden en aanstekelijk enthousiasme. De muziek is geïnspireerd op acts waar ze zelf graag naar luisteren, zoals Courtney Barnett, Taylor Swift en First Aid Kit. De eerste single Write Me Down is sinds 17 maart overal te beluisteren.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.