In de maand december van 2022 kon er gestemd worden op een mooie lijst tracks van Friese bodem voor de verkiezing Friese Song van het Jaar 2022. Daar is flink gehoor aan gegeven, want ruim 700 mensen drukten op de STEM knop. Daarnaast heeft ook een jury zich uren vermaakt met het beluisteren van de lijst Friese maaksels uit 2022. Deze jury bestond uit Jurgen de Raad (3v12frl), Tessa van der Veen (3v12frl), Ilse Peterson (3v12frl), Jurjen Breedenbach (3v12frl), Haitze de Vries (3v12frl), Jacco de Boer (Arcadia), Sjoerd Bootsma (Arcadia), Dirk van der Klooster (Iduna), Jort Visser (Iduna), Cor Giesink (AvP), Esther Kloosterman (Het Clubhuis), Jeroen Toussaint (Bolwerk) en Jet Timmerman (NH Café).
De prijs voor Friese Song van het Jaar werd tijdens de Friese PopAwards door - de winnaar van 2021- Haitze de Vries uitgereikt aan een overenthousiaste en hyperblije Joost. Vanuit Friesland Pop werd de Friese Song van het Jaar beloond met een geldprijs van 500 euro. Bekijk en beluister hier de uiteindelijke top 10 en de bespreking van de nummers tijdens de laatste uitzending van Noardewyn van 2022.

NUMMER 1 - JOOST

Fryslân Bop

NUMMER 2 - DE HÛNNEKOP

We Kam Fran Frylsân

NUMMER 3 - TER ZIELE

The Wheel of Motion

NUMMER 4 - ESTHER DE JONG

Nachtjapon

NUMMER 5 - SEEWOLF

How The War Began

NUMMER 6 - POPPA JAY & THE HOLY ROLLERS

Candy

NUMMER 7 - SSTO

Drifting

NUMMER 8 - CIEL

Back From The Feeling

NUMMER 9 - WTRVLD

The Leaves Are Back In Town

NUMMER 10 - MOONLOOPS

Paper Planes

Beluister hier de uitzending van Noardewyn waar Murel Fijnvandraat en Marije Heida de top 10 van de Friese Song van het Jaar 2022 doornemen

De prijs voor de Friese Song van het Jaar 2022 werd uitgereikt aan Joost tijdens de Friese PopAwards in Neushoorn, georganiseerd door Friesland Pop.