De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en single releases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

ARF

Oh my sweet heaven

Op de valreep van 2022 is de single Oh My Sweet Heaven van ARF uitgebracht. ARF, Rolf van Mourik, is gepensioneerd docent en brengt nu de nummers die hij in de jaren '70 geschreven heeft nu uit onder zijn eigen label 'music domain'. Op 19 maart presenteert hij zijn op vinyl uitbrachte nummers in theater de Bres.

DE KOOTS

Niet Waard + Twee Koffie

Op 6 januari heeft de Koots hun eerste dubbele debuutsingle uitgebracht. De nummers Niet Waard en Twee Koffie zijn nu te beluisteren op alle streamingdiensten. De Koots is een Nederlandstalige indiepop band. Ze pakken het beste van de jaren 60 en 70, gooien het in de blender met hedendaagse indie en komen zo tot hun verfrissende sound en songwriting.Deze dubbelsingle is volledig analoog op tape opgenomen en daarna door de band zelf gemixt. Met deze release leiden ze de aankomende muziek in bij het publiek.

SEEWOLF

Atlantis

Op vrijdag 13 januari brengt Seewolf een nieuwe video uit bij hun single Atlantis, één van de instrumentale tracks op hun pas uitgebrachte High Hopes EP.
De video is tot stand gekomen in samenwerking met filmmaker Jan van IJken, bekend van The art of flying en Planktonium. Het is een uitnodiging om even te ontsnappen en je te laten meevoeren door de kunst van het vliegen.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.