De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en single releases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

TIMO DE JONG

BIG GREY BOXES

Op vrijdag 3 februari brengt de Americana songwriter Timo de Jong zijn nieuwe single Big Grey Boxes uit op alle streamingplatformen. Het betreft de tweede single van het volledige album dat in de lente via het label Revanche Records uit zal komen.

Big Grey Boxes gaat over de “verdozing” van Nederland, het verschijnsel dat er steeds meer industriële, saaie gebouwen worden neergezet op locaties waar ooit natuur te vinden was.
“Ik had tijdens het schrijven van dit lied geen rijbewijs, dus ik zat veel in de trein, dan is het tussen de steden telkens heel mooi, maar zodra je via zo’n afschuwelijk lelijk industrieterrein een stad binnenrijdt is die rust verstoord”.

BIGBEEFSAUCE

DOE 'T VOOR DE FAM

Doe 't voor  de fam is de dromerige nieuwe single van Bigbeefsauce waarin de waarde van je naasten centraal staat. Over de achterliggende gedachte van de single vertelt de artiest:"Het is een nummer om je hoofd helemaal leeg te maken en waardering te vinden voor mensen die je verder helpen, ook al zie je dit soms niet."

ROBIN YZERMAN

Permission to mourn

Op 13 januari heeft singer-songwriter Robin Yzerman haar nieuwe single Permission to Mourn uitgebracht. Dit is de tweede single van een reeks samenwerkingen met Groninger producer Harmen Ridderbos van It’s a Bear! Studio. “Ik heb echt het gevoel dat deze nieuwe samenwerking met Harmen mijn muziek naar een hoger niveau tilt en dat is fijn als het aankomt op liedjes waar je veel waarde aan hecht.”

NEWLAND

Eyecandy

Het nieuwste album Eyecandy van Newland is nu te beluisteren. De titel van de plaat is ontstaan vanuit een vakantie op Naxos. Een wandeling door de ruïnes van een onafgebouwd hotel bij Hawaii beach met prachtige streetart kunstwerken van een Balinese streetart artiest inspireerde Alex tot het schrijven van dit nummer. En het maken van een clip waar deze kunstwerken ook een plek hebben gekregen. Op Eyecandy staan twaalf nummers die muzikaal samen een geheel vormen waarbij Newland de luisteraar graag even op het verkeerde been zet. Met Eyecandy wil Newland opnieuw verrassen en ontroeren. Met de muziek maar zeker ook met de clips die eveneens vanuit eigen hand zijn gemaakt.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.