De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en single releases van Friese artiesten. Met in deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers.

IT DOCKUMER LOKAELTSJE

TRUMP YN MAKKUM

Tijdens het festival Explore The North presenteerde It Dockumer Lokaeltsje op 25 november hun nieuwste album. Wat deed Donald Trump in Makkum in 1987 en waar is de luxe jacht gebleven is de vraag die de Friese punkband probeert te beantwoorden op hun 16 nummers tellende nieuwe album TRUMP YN MAKKUM.

NADUAH

GOURMETELKAAR

Nadat Naduah vorig jaar de vraag kreeg van een Friese organisatie om een bijdrage te leveren aan een kerstalbum, schreef ze het nummer Gourmetelkaar. “Ik kreeg als opdracht mee om het woord gourmetten te verwerken in de tekst, omdat ik gourmetten nooit zo leuk vond heb ik dat afgelopen kerst samen met mijn stiefbroer en stiefzus gedaan. Sindsdien vind ik gourmetten en het nummer een stuk leuker!” aldus Naduah over het kerstnummer dat sinds 17 november overal is te beluisteren.

ZEA

WE ARE STILL EACH OTHERS' ONLY HOPE

Solo artiest ZEA bracht op 3 november zijn nieuwste album We are still each others’ only hope uit. Ondanks dat hij bekend staat als soloartiest weet hij met een aantal internationale artiesten een album uit te brengen waar jazzmuziek centraal staat. 


 

POELIER X KUÒ FT. ELIZABETH KOOY

WILLEM IV

Nadat het duo in oktober de single Lastig hé uitbracht, hebben de mannen niet lang stilgezeten. Op 10 november bracht Poelier X Kuò namelijk hun nieuwste single uit. Met het nummer Willem IV laten de Leeuwarders een hele andere kant van zichzelf horen omdat ze dit keer de handen ineen hebben geslagen met operazangeres Elizabeth Kooy en celliste Murel Fijnvandraat. Willem IV is de tweede single van het nieuwe album dat we in 2024 kunnen verwachten.

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts.