Dit weekend gaat de talentenwedstrijd De Kleine Prijs van Fryslân van start. Met voorrondes door de hele provincie strijden muzikanten in de categorieën singer-songwriter, bands en hiphop om een plek in de finale. De Kleine Prijs van Fryslân is een initiatief van Friesland Pop, met als doel om startende muzikanten optredens en coaching te bieden. In dit artikel stellen we alle deelnemers in de categorieën singer-songwriters en bands aan je voor.

Over de Kleine Prijs van Friesland...

De Kleine Prijs van Fryslân is het hart van de talentontwikkelingsprojecten van Friesland Pop. Naast optreedmogelijkheden tijdens de voorrondes en de finales krijgen de deelnemende acts gedurende het traject coaching. De acts die doorstromen naar de finales krijgen, in aanloop naar hun optreden in de finale, diverse masterclasses aangeboden, waarbij professionals met ze aan de slag gaan om bijvoorbeeld hun podiumpresentatie, composities of setlist naar een hoger niveau te brengen. 

Het prijzenpakket verschilt per categorie, maar bestaat uit onder andere een geldprijs die in te zetten is voor de ontwikkeling van de carrière van de winnaar (denk aan studiotijd, mastering, songwriting sessies, social media training), optredens op diverse festivals, gerichte coaching en een interview met fotoshoot op onze site van 3VOOR12/Friesland.

Kleine Prijs van Fryslân - Voorronde singer-songwriters

Deze vernieuwde versie van de Kleine Prijs van Friesland gaat van start met de singer-songwriters. Met acht deelnemers zijn er twee voorrondes voor deze categorie. Hieronder zie je alle singer-songwriters die op 15 en 16 april te horen zijn. Meer informatie over de artiest? Klik dan op de foto en lees de beschrijving!

Posthuis Theater, Heerenveen
Zondag 16 april om 14:00 uur

 

Dorpskerk Oosterwolde
Zaterdag 15 april om 20:00 uur

Kleine Prijs van Fryslân - Voorronde bands

De tweede reeks voorrondes is voor de categorie bands. Omdat er zoveel aanmeldingen zijn, staan er maarliefst drie voorrondes in de planning. In totaal zijn er twaalf deelnemende bands en beluister je er vier per avond.
Meer informatie over de bands? Klik dan op de foto en lees de beschrijving!

 

Café ‘t Hert, Joure
Vrijdag 21 april om 20:00 uur

Café Donkerbroek, Donkerbroek
Zaterdag 22 april om 20:00 uur

De Koornbeurs, Franeker
Zaterdag 29 april om 20:00 uur