De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Gitamantora

Running Away

Release: 2 september 2022

Johnny Loves Me

Volvo

Het is de eerste single van Johnny Loves Me zijn nieuwe album Johnny loves me, écht? dat gaat over niet kwetsbaar durven zijn en de gevolgen daarvan vanuit het perspectief van de moderne man. Volvo is de eennalaatste track van het album en is in het eind goed al goed van het verhaal, waarin hij en zijn geliefde de zon achternarijden, en loslaten van verwachting en verleden. Hij speelt dit jaar mee in de Popronde, en wil zijn gehele album gaan releasen rond een Eurosonic Noorderslag Showcase.

Release: 9 september 2022

Blondeau

There's a Light

Na zijn debuut ep Attract me now, gefocussed op een ingewikkelde liefde en gepaard met een korte film, brengt Blondeau zijn nieuwe single There’s a Light uit. Even persoonlijk, maar veel kwetsbaarder, vertelt Blondeau zijn verhaal van 5 mei 2016. Op deze dag die in het teken zou moeten staan van vrijheid, is Blondeau in Leeuwarden belaagd vanwege zijn identiteit.
Blondeau en zijn band zullen There’s a Light voor het eerst performen tijdens de Popronde en zijn vervolgens in het hele land te zien waaronder Popronde Almelo, Groningen en Apeldoorn. Daarnaast staat Blondeau in de finale van het COC songfestival dat plaatsvindt op 9 oktober in het Patronaat in Haarlem.

Release: 9 september 2022

Moonloops

Paper Planes

Moonloops brengt deze maand haar nieuwe single paper planes uit.  Het nummer is een ode aan het dagboek, een lied over het opschrijven van gevoelens en gedachten, maar de woorden niet op de juiste manier naar de ontvanger te kunnen communiceren. Moonloops is de slaapkamer ontgroeid waar ze ooit bgon en ontdekt een meer volwassen sound, die op mooie wijze vertaald wordt in haar nieuwe muziek. 

Release: 16 september 2022

Seewolf

How the War Began

Op 23 september komt de Friese band Seewolf met zijn nieuwe single How The War Began, met animatievideo van Jelle van Gosliga. Het is de eerste single van de nieuwe ep High Hopes, die deze winter op vinyl zal verschijnen.
In How The War Began stelt de band vragen over de huidige maatschappij. Hoe moeten we kijken naar de wereld van nu? Oordelen hebben we allemaal, maar waar zijn die op gebaseerd en wat zegt dat eigenlijk over ons zelf? Waar begint een oorlog en bovenal, waar stopt het?

Release: 23 september 2022

Kaminski

My Diary Lied

Het album 'My Diary Lied' is een duister en persoonlijk manifest, met een urgentie die gehoord moet worden. Het 10-track album is opgenomen tijdens de corona-lockdown in de garage van Kaminski. In de veiligheid van zijn quarantaine, oude foto's uitwaaierend, op zoek naar de betekenis van angstdromen uit zijn kindertijd en het verkennen van eeuwige remmingen die hem al jaren kenmerkten, kwam een ​​duidelijk maar somber centraal thema naar voren: de strijd van een kind dat opgroeit in een religieuze cultus. Muzikaal navigeert Kaminski tussen indie, slowcore en elementen van progrock.

Release: 16 september 2022

Tummy Soother

Deaf on the Left Side

Release: 16 september 2022

Timo de Jong

When You Go

Release: 23 september 2022

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.