Op muzikaal gebied broeit, groeit en bloeit er continu van alles in de provincie Friesland. We stuiten binnen de redactie regelmatig op interessante samenwerkingen, ontwikkelingen binnen bestaande projecten of er drijven ineens nieuwe talenten boven. In de rubriek Op De Radar willen we de lezer op de hoogte brengen en voeden met vers muzikaal voer voor inspiratie, nieuwe input en als stimulans om eens een evenement te bezoeken waar je anders niet heen zou gaan. En voor deze Op De Radar besteden we aandacht aan Kunstenfestival De Broeikas in de Westerkerk te Leeuwarden.

Op zaterdag 1 oktober 2022 vindt de vierde editie van De Broeikas plaats in De Westerkerk te Leeuwarden. De Broeikas is het multidisciplinaire kunstenfestival van jonge makers in Noord-Nederland. Het festival laat zien wat er broeit onder de nieuwe lichting kunstenaars, muzikanten, theatermakers, schrijvers en spoken word artiesten.

Tijdens De Broeikas zijn uiteenlopende performances van o.a. The Resurrection, La Isla Bonita en Liza Dries te zien, daarnaast vertonen opkomende kunstenaars zoals Hannes Schievink, Caya Emmelkamp en Hugo Tekstra hun werk in expositie en installatie vorm. 

Nieuw dit jaar zijn de zes premières van het talentontwikkelingstraject genaamd TWEESPRAAK. Zes jonge makers zullen binnen de disciplines theater, fashion, muziek en kunst het werk presenteren waar ze een jaar lang met verschillende experts aan hebben gewerkt.

INFORMATIE

De Broeikas vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2022
Aanvang: 14:00 tot 00:00 uur
Locatie: De Westerkerk, Leeuwarden
Kosten: 10 euro
Koop HIER je tickets 

 

Over het Kultuer Kollektyf
Het Kultuer Kollektyf verbindt 7 productie kernen in Fryslân en ondersteunt interdisciplinaire makers in hun artistieke ontwikkeling. Het vertrekpunt is het uitwisselen van kennis, ervaring en netwerk en het aangaan van coalities rond de makers. Daarnaast organiseert en faciliteert het Kultuer Kollektyf kwaliteitsbevordering en ontmoetingsmomenten.