De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Robin Yzerman

Tightrope Walker

Jullie hebben nog een mooie release uit september van ons tegoed. Op 9 september bracht singer-songwriter Robin Yzerman haar nieuwe single Tightrope Walker uit. Het lied is geschreven aan de hand van een kunstwerk “Giacomond” van Quint Buchholz. De van origine Groningse singer-songwriter maakt eerlijke muziek. Ze verrast je met haar heldere en soepele stem die ze gebruikt om prachtige, soulvolle nummers te zingen waar je je in kunt herkennen.

Release: 9 september 2022

Bigbeefsauce

Lost in Life

'Lost in Life staat voor de periodes in het leven waarin alles even moeizaam gaat. De achterliggende gedachte achter het nummer is dat het niet erg hoeft te zijn om soms niet te weten wat je wil en dat men niet moet vergeten dat dit bij veel mensen het geval is.' 

Release: 28 oktober 2022

Soldier One

Dream Alone

Het is een tijdje rustig geweest rondom Soldier One maar er wordt niet stil gezeten in de studio van 8501INDIE. Woensdagavond vaste prik; mooie liedjes maken, leunend op jaren tachtig melancholiek, slim verpakt in een pop-jasje. Hier alvast de eerste single Dream Alone.

Release: 28 oktober 2022

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.