Met een zomer vrij van strenge coronamaatregelen kunnen we onze blik richten op het aanstaande festivalseizoen. Friesland is een festivalrijke provincie en we hopen met ons team dit jaar weer verslag te mogen doen van menig evenement. Bekijk hier het overzicht van de grote meerdaagse festivals in Friesland. Check onder ander de line-up posters, de data en waar je tickets kan scoren.

Heaven Open Air vindt plaats op woensdag 25 mei (18:00 - 01:00) en donderdag 26 mei (14:00 - 00:00) op het P6 parkeerterrein van het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Met de grootste Nederlandse artiesten, zoals onder andere Kriss Kross Amsterdam, Tabitha en Broederliefde. Maar ook is er op dit festival plaats voor lokale en opkomende artiesten. Check de hele line-up via deze link.

Met dit festival heb je de perfecte aftrap voor een zomer waarin hopelijk weer veel gedanst en gefeest kan worden.

Klik hier voor tickets!

Het is de tiende editie alweer van metalfestival Into the Grave. Het festival dat plaatsvindt op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Met trots heeft de organisatie afgelopen weken de volledige line-up bekend gemaakt, 34 namen in totaal! Met onder andere:

Legendarische black metal band Emperor als headliner op zondag. De terugkeer van het Eindhovense Peter Pan Speedrock. De enige echte ode aan Chuck Schuldiner; Death To All, als vervanger van Obituary. Neerlands folk metal trots Heidevolk. De lompe Engelse sloopkogel Ingested en Space Chaser komt een thrashfeest geven.

Wij hebben in ieder geval weer zin om met jullie samen bier te drinken en vette bands te kijken! Had je nog geen ticket? Pak dan nu je kans.

Met volledige capaciteit en een volledige programmering, verspreid over het hele eiland is er van 10 t/m 19 juni eindelijk weer een fysiek festival op Terschelling. Hét locatietheaterfestival voor theater, dans, muziek, spoken word en expedities

We schreven laatst al uitgebreid over OEROL. Over de verkoop van de bandjes en de nieuwe muziekprogrammeurs.

Lees alles via deze link!

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei, Drachten én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

De line-up voor dit jaar is nog niet bekend, maar hou de socials in de gaten voor alle updates!

Wij kunnen niet wachten totdat we ook dit jaar met onze blote voeten in het zand staan te dansen bij de verschillende podia op MadNes Festival.

Op 1, 2 en 3 juli barst het festival los op het strand van Ameland. MadNes is hét surf-, skate-, cultuur- en muziekfestival van Nederland. Vermaak je de hele dag met heel veel sporten, cultuur, creativiteit, duurzame projecten, veel gekte en bijzonder veel muziek. En dat allemaal op het mooie strand Nes van Ameland.

Klik hier voor meer informatie over het festival, we schreven er laatst al uitgebreid over op onze site!

De kaartverkoop start op 29 maart voor de kaartkopers van MadNes 2021. Op 1 april start vervolgens de reguliere kaartverkoop

Welcome to The Village is het mooiste festivaldorp van Nederland, middenin de zomer. Het tienjarig jubileum vindt dit jaar plaats in het centrum van thuisbasis Leeuwarden. Slenter door een terrein langs meer dan zeventig acts van over de hele wereld, van gevestigde festivalhelden tot aanstormend talent, van hiphop, indie tot wereldmuziek en alles daartussenin. Naast muziek staan ook theater, dans, innovatie, kunst & design en voedsel op het programma. Deze festivaleditie wordt georganiseerd in samenwerking met Neushoorn, Stadsschouwburg de Harmonie en Speciaalbier Café de Markies.

Op 1 maart maakte de organisatie de eerste namen van de line-up  bekend met onder andere: De Staat, MEAU, Crack Cloud, Jockstrap, STIKSTOF en Alice Phoebe Lou.

Haal je kaartje hier!

Ondanks dat het festival al snel was uitverkocht, kan Into The Great Wide Open niet ontbreken in dit lijstje.

Into The Great Wide Open is een festival op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die het festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Achter het net gevist, of juist een kaartje te veel gekocht? Vanaf maart gaat de Wachtlijst open, ons platform voor het veilig aanbieden en kopen van festivaltickets voor Into The Great Wide Open 2022. Je kunt daar alvast je mailadres achterlaten om daarvan op de hoogte te worden gehouden.

Er zijn nog wel tickets voor kinderen van 4 t/m 17 jaar beschikbaar. Ga hier naar de ticketshop.

Psy-Fi. Het is ongetwijfeld het meest kleurrijke, liefdevolle, rare, mooie, bijzondere festival van Friesland. De muziek laat zelfs een diehard metalhead nog vrolijk dansen. Op Psy-Fi danst eigenlijk iedereen. Het is een wonderbaarlijk schouwspel van kleuren, lichtjes en paradijsvogels en het is een wereld waar je - hoe cliché het ook klinkt - echt helemaal jezelf kan en mag zijn.
Op de poster staat nog een oude datum vermeld, maar in overleg met de gemeente vindt het festival dit jaar plaats van 14 t/m 18 september.

Dit jaar werkt Psy-Fi niet met een reguliere ticket verkoop. Je registreert je om in aanmerking te komen voor een ticket en krijgt vervolgens als eerste te horen wanneer de tickets in de verkoop gaan. Lees meer via deze link.

Dat de waddeneilanden een populaire locatie zijn voor festival organisatoren, wordt al  een tijdje bewezen door de al langer gevestigde namen. Maar ook het nieuwe festival Eilân voegt zichzelf toe aan dit lijstje, met een festival op het mooie Terschelling.

Er is wat te doen geweest rondom het nog op te starten festival, in 2019. Meer over dit, de vergunningen en het festival leest je via deze link.

Ondanks dat er nog weinig écht vast staat, kan het festival niet ontbreken in deze lijst. Als je reserveert, wordt er verwacht dat je in mei deze reservering kan omzetten naar een ticket. Ga voor meer informatie en tickets naar de site.