De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Lester Blackfield

Rise Above

Nadat ze eind van vorig jaar hun debuutsingle uitbrachten, is nu de tweede track van Lester Blackfield Rise Above overal te beluisteren. De single is onderdeel van een groter project waarin de band een aantal nummers en visuals produceert. Komend voorjaar zal nog meer nieuws rondom dit project naar buiten komen. Qua sound stuitert Rise Above alle kanten op, al houdt het volgens Lester Blackfield zelf het midden tussen robot soul en industrial hyperpop.

Massi

Was Het Wel Zo Bedoeld

Massi presenteerde 14 januari zijn nieuwe single Was Het Wel Zo Bedoeld. Dit is de eerste single van zijn project Het Is Maar Een Droom, die later dit jaar verschijnt. Het uitbrengen van zijn dromerige EP wordt afgetrapt met deze eveneens dromerige single, die het nieuwe jaar inluidt met wensen over hoe Massi de wereld graag zou willen zien. Goede voornemens in een kleurrijk jasje van hoop.

 

Blood Sucker

EP - Blood Sucker

Er is net een EP verschenen van Blood Sucker, een band met leden door heel Friesland verspreid. De plaat is een mix van hardcore en metal, maar met een unieke clean zang die weer aan de jaren tachtig metalbands doet denken.
 

"Not afraid to take inspiration from bands that aren’t your typical hardcore band, the self titled EP contains 5 tracks that grab the listeners attention from start to finish. The band has been going for a bit and are eager to take the stage when they are able to again."

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.