Het nieuwe platform Wisselstroom brengt zes weekenden lang telkens een andere Groningse en Friese hiphopartiest samen in de studio’s van het Leeuwarder muziekproductiebedrijf Lake Woozoo. De artiesten werken hier, met een Groningse of Friese producer, aan een nieuwe song. Wanneer de song klaar is, nemen ze deze op in een live-sessie. Die wordt vervolgens door Wisselstroom online gereleased in samenwerking met landelijk hiphop platform Nederhop. Het doel: noordelijk hiphoptalent landelijk op de kaart zetten.

Voor de laatste episode van Wisselstroom worden Sonson en Naaltje van HWM naar Leeuwarden gehaald. Ze duiken de studio in met Jorn Prenger (Young Prodigy). Noord-Nederland barst van het talent, dat kunnen we best concluderen na de eerste reeks van zes Wisselstroom-afleveringen. HWM en Jorn blijken niet alleen qua energie een goede match, maar ook op gebied van sound. Hun samenwerking resulteert in een catchy tune over het hebben (of ontbreken) van vertrouwen in relaties.

Over HWM en Jorn

HWM is een energieke hiphop-formatie uit Delfzijl, Groningen. Naaltje, Sonson en Jhaïno besloten hun creativiteit te bundelen en dit leidde tot het ontstaan van HWM. HWM staat voor High Way Music. Hun visie: de wegen brengen de mens overal ter wereld, het vervoersmiddel is muziek.

Jorn is een 18-jarige producer en multi-instrumentalist uit Scheemda, Groningen. Jorn maakte rond zijn 16e al beats voor underground hiphop-artiesten en was al vroeg door het hele land in studio’s te vinden. Tijdens de lockdowns stak hij al zijn uren in het leren van meerdere instrumenten bespelen en het perfectioneren van zijn productie skills.

Over Wisselstroom

Hiphop is het grootste muziekgenre in Noord-Nederland. Toch staan er landelijk te weinig noordelijke artiesten in de hitlijsten. Jonge hiphopartiesten staan te springen om hun talent met de rest van het land te delen. Nieuw platform Wisselstroom ondersteunt ze in hun ambities, door ze samen te brengen tijdens een hiphop residence.

Artiesten uit Groningen en Friesland schrijven dit najaar nieuwe songs in de studio’s van Lake Woozoo in Leeuwarden, tijdens zes studiosessies. Deze songs worden op beeld vastgelegd en als live-sessies gereleased op de kanalen van Wisselstroom en landelijk hiphop platform Nederhop.