De redactie van 3VOOR12/Friesland verzamelt in samenwerking met Friesland Pop voor jou de nieuwste video's en singlereleases van Friese artiesten. Met deze editie een goedgevulde pagina en een afspeellijst met veel nieuwe nummers. Check naast onze eigen afspeellijst 'Van Friese Bodem' met lokale artiesten, ook de lijst '3VOOR12 Lokaal Draait' waarin elke lokaal afdeling van 3VOOR12 artiesten van eigen bodem deelt.

Ids Schiere

I

Ids is geboren en getogen in Leeuwarden en is afgelopen jaar in de weer gegaan met songwriting. Hij gaat voortvarend van start, want hij heeft al een EP en album vol met materiaal. Het album I kwam uit op 18 juli van dit jaar en je kan hier de tracks van I hier beluisteren.

Release: 18 juli 2022

Quinny x Souf

Freestyle Monday

Release: 25 juli 2022

Kaminski

Dakota

Release: 29-07-2022

Quiet as Always

Mirror of the past

Release: 14-08-2022

GIVEN Ski

Sleur

Release: 19-08-2022

not sure

Holes

Het is zomer en dat betekent; je plakt aan de strandstoel, vergeet factor 50 aan te brengen zodat je huid binnen 48 uur de gehele kleurencirkel van Itten doorloopt, er wordt nachten niet geslapen, en de thermostaat van de woning komt niet onder de 27 graden Celcius.... Maar er zijn ook leuke dingen!

En dat is nieuw werk in de vorm van een single van not sure, genaamd Holes. Heis een track waarop getracht wordt de sluipmoordenaar die zelfisolatie is te ontmaskeren. Wanneer je hoofd maar niet uit een eindeloos lijkende negatieve spiraal komt, is het laatste waar je aan denkt namelijk het opzoeken van andere mensen. Terwijl dat 9 van de 10 keer precies is wat je nodig hebt. De track is geboren in het diepste van de pandemie.

Tom (aka not sure): 'Ik werd altijd al gegrepen door gospel, maar toen, in de afwezigheid van elk mogelijk menselijk contact, straalde er zo’n saamhorigheidsgevoel vanaf... Ik wilde dat gevoel recreëren, pandemie of niet. Toen de demo eenmaal stond benaderde ik een paar van de meest sicke stemmen (en personen) die ik kende en mijn producer Reuston en ik bleven tweaken en tweaken aan de track tot we eindelijk (enigszins) dat gospelgevoel aantikten. Net op tijd voor de zomer. Want dat is het enige seizoen dat écht bij de plaat past.'

Release: 24-08-2022

In de Spotifylijst Van Friese Bodem kun je de laatste releases beluisteren van Friese acts. Klik ook eens op de link van 3VOOR12 Lokaal Draait. Elke twee weken wordt de lijst gevuld door de lokaalafdelingen van 3VOOR12, waarbij je ook op die manier weer nieuwe muziek kan ontdekken uit eigen land.