Het is de avond van de Belgen afgelopen donderdag. Zowel Intergalactic Lovers als hun voorprogramma Lee Anderson is een formatie uit ons buurland. Intergalactic Lovers is zowel in België als daarbuiten een grote naam. Ze hebben al meerdere popprijzen op hun naam. De stijl van het kwartet bestaat voornamelijk uit indierock en er zijn invloeden van post-punk. In het voorprogramma staat Lee Anderson. Leadzanger Leander van het Groenewoud speelt samen met zijn band folk met her en der een vleugje blues. In Neushoorn bundelen de Belgische namen hun krachten.

Voorprogramma Lee Anderson moet erg op gang komen. De spanning is bij de zanger van de act goed af te lezen en hij zegt dit ook tegen het publiek. De vocale kunsten zijn ook niet hoopvol, maar de overige bandleden doen goede zaken. De tergend langzame melodieën zijn moeilijk behapbaar en komen onzeker over. Het lijkt of de band een drempel over moet en daardoor erg aan het stuntelen is. Dit krijgt extra kracht wanneer de leadzanger een paar keer tussen de muziek door, waarschijnlijk als grap, vertelt dat hij niet weet wat hij nu ten gehore moet brengen. Uiteindelijk weet de band positief te eindigen met uptempo folk. Over het geheel is het sfeervol, maar toch een beetje saai.'Het dromen begint bij de eerste aanzet'

Intergalactic Lovers

Het contrast tussen supportact en hoofdact Intergalactic Lovers is groot. De band uit Aalst weet maar al te goed waar het voor gekomen is: indruk maken. En dat doet de band zeker. Leadzangeres Lara Chedraoui zet met de band een sterke performance neer waar geen slecht woord over te schrijven is. De band is feilloos op elkaar ingespeeld en gaat volledig in de sfeer van Chedraoui mee. Het dromen begint bij de eerste aanzet en stopt pas bij de laatste tonen van het concert. Alsof je in een sneltrein zit en in een avond de mooiste plekken op de wereld krijgt te zien. Zo komt de indierock van Intergalactic Lovers binnen: tijdloos en tastbaar.

Intergalactic lovers weet melancholie creatief uit te dragen tot iets positiefs. De muziek van de Belgen zit strak in elkaar en elk nummer volgt weer in dezelfde lijn als de vorige. De band bewijst zich wederom waardig voor een popprijs. Onder meer brengen zij met For The Young Ones en Islands de Arena van Neushoorn in een dromerige extase waar zowel de zangeres als het publiek in meegaat en dat zich uitmondt in een avond vol nieuwe ervaringen.

Gezien

Intergalactic Lovers + Lee Anderson
Neushoorn, Leeuwarden
Donderdag 11 januari 2018