Psychotic Lumberjacks wint met hun progressieve garagerock de vijfde editie van de Music Battle 058. De band treedt hiermee in de voetsporen van eerdere winnaars als singer songwriter Marco Guido, Sixth Finger, Lyonite en uiteraard Stuart Mavis. De finale van deze bandcompetitie vindt plaats in Podium Asteriks en is bestemd voor studenten van de hogescholen in Leeuwarden, NHL Stenden Hogeschool en Van Hall Larenstein en sinds dit jaar ook de Academie voor Popcultuur.

De finale van de Music Battle 058 in Podium Asteriks wordt afgetrapt door KRISTEL, gevolgd door Marble Heart, Loon en als afsluiter Psychotic Lumberjacks. De tweekoppige jury bestaat dit jaar uit Henk Rigter (Suksawat) en Harm Timmerman (muzikoloog).

Het is zeker een gevarieerde avond te noemen, waar KRISTEL zich met band presenteert inclusief sterke achtergrond vocals. Het aanwezige publiek is onder de indruk van de pop/soul sound. Dit blijkt ook uit de publieksstemmen waar er 153 voor KRISTEL zijn en zo’n 66 voor Psychotic Lumberjacks. Marble Heart speelt een strakke set, maar zijn ook heel snel  gevlogen richting Groningen in verband met een Eurosonic showcase die nog gespeeld moet worden. 

Kristel

Marble Heart

Singer songwriter Loon vertolkt een aantal gitaarliedjes voor het nog overgebleven publiek en moet volgens het juryrapport nog werken aan de publieksparticipatie, niet twijfelend of hij daar de kwaliteiten voor heeft. De avond wordt afgesloten door tevens de winnaar. Psychotic Lumberjacks weet in de progressieve garagerock alsnog een hele eigen sound neer te zetten en het podium letterlijk en figuurlijk af te breken. Dit maakt het een band met potentie, wat ze ook de winnaars van deze editie maakt. De band zal gecoacht gaan worden door The Given Horse en we gaan ze terugzien tijdens de halve finale van de Kleine Prijs van Friesland.

Loon

Psychotic Lumberjacks

Winnaars van de Music Battle 058 2018: Psychotic Lumberjacks