#FSF16: Tips van de programmeur

De hoogtepunten van het Fries Straatfestival 2016 volgens Titus van ‘t Veer

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

De Leeuwarder binnenstad staat komend weekend volledig in het teken van het Fries StraatFestival. Zang, dans en straattheater. Maar daarnaast pakt het Fries StraatFestival ook weer uit met interessante bands en muzikanten op podia op het Gouverneursplein, het Wilhelminaplein, de Prinsentuin en het immer gezellige Klokplein. Nog geen keuze kunnen maken over wat je wilt zien tijdens het Fries StraatFestival? ‘Laat je verrassen’ is voor jou te vrijblijvend? Programmeur Titus van 't Veer zet, speciaal voor 3VOOR12/Friesland zijn muzikale tips op een rijtje.

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest - Eewal Hotel-Café 't Anker (Vrijdag 27 mei, 22:10 - 22:55 uur)
"Nederpop in een rock ('n-roll) jas; opeens was daar Thijs met zijn illuster Dans- en Showorkest. Dat laatste deel van de naam kunnen we wellicht met een korrel zout nemen, maar het is een catchy naam voor een aanstekelijke band. Bij Douwe Bob tijdens Eurovisie Songfestival op het podium in een dienende rol, maar met dit orkest staat zijn orgel vooraan."


Mundo Park - Gouverneursplein (Zaterdag 28 mei, 17:20 - 17:50 uur)
"Lokale helden; ja. Maar met een nieuwe plaat in aantocht maakt dat benieuwd. De nieuwe single is in ieder geval aanstekelijk!"


Causes - Gouverneursplein (Zaterdag 28 mei, 21:00 - 21:50 uur)
"Waardige publiekstrekker; met Lowlands voor de boeg en Pinkpop reeds op het palmares toch wel erg fijn ze er bij te hebben dit jaar. Gepolijst geluid, maar wat maakt dat uit als je hele goede liedjes hebt. Gunfactor? Zeker!"


Eriksson Delcroix - Prinsentuin (Zondag 29 mei, 16:10 - 17:00 uur)
"Wie de Belgische filmhuishit film Broken Circle Breakdown heeft gezien heeft al kennis gemaakt met de muzikale kwaliteiten van Eriksson Delcroix. Rasmuzikanten die een eigen draai weten te geven aan country/folk/americana en vooruit, bluegrass. Mooi gearrangeerd, melancholiek maar soms ook verdraaid energiek."


The Grand East - Zaailand Het Wapen van Leeuwarden (Zondag 29 mei, 17:00 - 17:45 uur)
"Op papier lijkt de band enigszins ongrijpbaar, maar op het podium sleurt de frontman je als een energieke predikant de gevarieerde soul-rock in. Met een spectrum zo breed dat The Doors, Tom Waits en bluesy rock er moeiteloos in vallen. Misschien wel de onbekende verrassing van deze editie."


Black Honey - Gouverneursplein (Zondag 29 mei, 17:35 - 18:20 uur)
"Nog meer goede liedjes, en dan wat minder gepolijst. Ik stond er tijdens Eurosonic/Noorderslag met mijn neus bovenop (3FM container-sessie) en deze aanstekelijke garage-pop met een gezonde retro-vibe zal het vast ook op een groter podium goed doen."


Het Fries Straatfestival vindt dit weekend (27, 28 en 29 mei) plaats in de Leeuwarder binnenstad. Wil je weten welke artiesten nog meer in de stad spelen? Ga dan naar Fries-Straatfestival.nl.