#CR16: De dag van Abdomen #CR16: De dag van Abdomen

CityRock door de ogen van drie garagerockers

, Opnames: Roel 'Neet' Meijer, Redmer de Boer en Peter van Beets | Montage: Wouter Hoogland

#CR16: De dag van Abdomen

CityRock door de ogen van drie garagerockers

Opnames: Roel 'Neet' Meijer, Redmer de Boer en Peter van Beets | Montage: Wouter Hoogland ,

Samen met De Hûnekop vertegenwoordigt Abdomen het Friese aandeel in een indrukwekkende line-up van het groeiende CityRock. Op vrijdag openen ze het festival voor een select clubje eerste bezoekers. 3VOOR12/Friesland vraagt de drie mannen gedurende de dag belevenissen vast te leggen op camera. Wat houdt het in om als jonge band op te treden op een groot podium en wie kom je backstage allemaal tegen? Kijk maar mee.

Het lijkt een beetje de week van Abdomen te worden. Nog geen zeven dagen voor het optreden op CityRock volgt 3VOOR12/Friesland de winnaars van de Kleine Prijs van Friesland 2015 naar Amsterdam. Daar staan ze op het podium van De Melkweg in het kader van de SENA Performers POPnl Awards. Ze winnen niet, maar de reis gaat zeker de boeken in als een mooi feest.

In hetzelfde weekend van CityRock (om precies te zijn: op het moment van optreden) gaat hun nieuwe video in premiere bij The Daily Indie. De clip bij het nummer Wrong is net als de tekst intens en is een lust voor het creatieve oog. Het vertelt het persoonlijke verhaal van frontman Peter van Beets op een manier waar je kippenvel van krijgt.

Als kers op de taart staan de jonge Leeuwarder garagerockers op het grote podium van CityRock. Het tijdstip is niet makkelijk zo op het eind van de vrijdagmiddag. Werkend volk sluit op dat moment het kantoor af en kinderen moeten eerst nog even naar opa en oma gebracht worden. Desalniettemin staan ze er en knallen ze er een goede set van een half uur uit. Voor en na het optreden filmen de mannen hoe ze de dag beleven en laten ze zien bij welke bands ze zelf vooraan staan. Kijk gauw mee naar de dag van Abdomen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland