Organisatie maakt de eerste headliner voor Dokk'em Open Air 2016 bekend

Testament en Moonspell komende zomer op #DOA16

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

De organisatie van Dokk’em Open Air 2016 heeft vandaag opnieuw twee namen aan de line-up toegevoegd. Het zijn de legendarische thrashmetalkwintet Testament uit San Francisco, tevens headliner en het Portugese Moonspell. Eerder werden de namen van het Engelse Dragonforce en Primordial uit Ierland, het Finse Finntroll en Grave uit Zweden al vrij gegeven.

Metalfestival Dokk’em Open Air heeft vandaag de headliner voor de vrijdagavond bekend gemaakt. Het legendarische thrashmetal gezelschap Testament uit San Francisco komt exclusief voor een optreden naar Dokkum. In 2013 stonden de heren ook al op de poster van Dokk’em Open Air en baarde toen, ondanks de nodige technische problemen opzien bij onze recensent. De band wordt vaak in een adem genoemd met tijdgenoten als Metallica, Exodus en Anthrax als grondleggers van de (hedendaagse) thrash metal. In eigen land is Testament al goed voor de verkoop van miljoenen platen. De heren zitten momenteel in de studio voor de opnamens van een nieuw album. Dit album verschijnt in het voorjaar van 2016.

Daarnaast heeft de organisatie het Portugese Moonspell weten te strikken voor (eveneens) een exclusief optreden op Dokk’em Open Air. Al sinds 1992 zijn de vijf uit het westen van Portugal een vaste waarde in de Europese metal scene. Met hun melodieuze mix van black, doom en gothic metal wisten de heren in 1998 zelfs de hoogste regionen van de Portugeese hitlijsten te halen en in 2006 werden ze gekroond tot ‘Best Portuguese Act’ bij de European MTV Award. Begin dit jaar verscheen Extinct, het elfde studio album van Moonspell en ter promotie daarvan staan de heren dus komende zomer in Dokkum!

---
24 november:
Testament en Moonspell

2 november:
Dragonforce, Finntroll, Grave en Primordial

---
Dokk'em Open Air 2016 vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni, naast industrieterrein Betterwird langs de Holwerderweg in Dokkum. De voorverkoop is inmiddels begonnen en kaarten kunnen besteld worden via de website van het metalfestival. Een weekendticket voor het festival kost tot 31 december €45,-. Daarna €55,-. Een weekendkaart mét camping kost tot het eind van het jaar maar €50,-, in plaats van €60,-. Dagkaarten voor de vrijdag en zaterdag kosten respectievelijk €35,- en €40,-.