Amerikaanse metalgiganten Slayer naar Into The Grave 2016

Leeuwarder metalfestival nu tweedaags festival

Redactie ,

De organisatie van metalfestival Into The Grave heeft vanmorgen de naam van Slayer bevestigd als headliner voor de editie van 2016. Naast de naam van Slayer brengt de organisatie doodleuk nog elf namen naar buiten. Namen van bands die er overigens ook niet om liegen. Zo zullen in augustus ook bands als Kreator, Airbourne en Carcass naar Leeuwarden komen.

Daarnaast komt de organisatie met nog een noviteit, het festival zal verspreid over twee dagen plaatsvinden en niet zoals in voorgaande edities op een dag. Het gevolg lijkt echter wel dat Cityrock het veld zal ruimen, in elk geval als opwarmer voor Into The Grave.

Wie metal zegt, zegt al gauw Slayer. De band, opgericht door wijlen Jeff Hanneman en Kerry King bestaat sinds 1981 en wordt in een adem genoemd met die andere thrashmetal grootheden als Metallica, Anthrax (die onlangs nog in Iduna in Drachten speelden) en Megadeth. Laatstgenoemde band met frontman Dave Mustaine, stond in 2014 nog als headliner op Into the Grave. Opmerkelijk genoeg brengt Slayer in de jaren tachtig en negentig haar platen uit op het hiphop-platenlabel Def Jam Recordings. Het label wordt gerund door producer Rick Rubin, waarmee de band ook talloze albums opneemt, waaronder Reign In Blood. Volgens velen het magnum opus van de band. Op vrijdag 12 augustus zal Slayer de eerste festivaldag afsluiten.

Een andere headliner is het Duitse Kreator. De voorlopers van de Europese thrashmetal zullen het festival afsluiten op zaterdag. Naast deze twee bands springen de namen van het Britse Carcass en het Australische hardrock kwartet Airbourne in het oog. Uit Zweden komen Tribulation, Scar Symmetry en Amaranthe (ook deels uit Denemarken) naar Leeuwarden. Net als de Amerikaanse bands Vektor, The Black Dahlia Murder en Gruesome. Maar ook het Schotse folk- en powermetal viertal Alestorm en de Belgische speedmetallers van Evil Invaders kunnen een hotel in de Friese hoofdstad boeken. Tijdens de editie van dit jaar werd al bekend gemaakt dat thrashmetal band Exodus in augustus naar Into the Grave 2016 zal komen.

Een ticket voor twee dagen Into the Grave kost 45 euro en deze zijn vanaf nu verkrijgbaar. Er zijn ook dagtickets verkrijgbaar. Voor vrijdag 12 augustus kosten deze 35 euro, voor zaterdag 13 augustus kost een dagkaart 15 euro en zijn verkrijgbaar via de site van het festival.