#FPA15: Nominaties Friese Popawards 2015 bekend

Traditionele awardshow voor het eerst in Neushoorn

Redactie ,

Traditiegetrouw sluit Stichting Friesland Pop het Friese popjaar af met de uitreiking van de Friese Popawards. De beste Friese muzikanten en initiatieven maken kans op de Friese Popprijs, of op een van die andere awards, zoals de Talent Award voor beste ‘nieuwkomer’ in de Friese popscene, de Video Award voor beste Friese videoclip, de Bernleff Priis, voor beste Friestalige initiatief of act en natuurlijk de felbegeerde publieksprijs.

In de volgende categorieën zijn genomineerd:

De Friese Popprijs
Arnold de Boer (Zea, The Ex, Makkum Records)
The Cool Quest
Janpier Brands (Neushoorn)
Psy­Fi Festival

Friesland Pop Talent Award
Emiel Joormann (Willie Darktrousers)
The Homesick
Wolf Atlas
Yakumo

Omrop Fryslân Clip Award
Harm’s Fork - Ukan
Jelle B. & Esther Postma - Mij Ben Je Nu Kwijt
Sunday Kids - Along The Way
Yuko Yuko - Sunny Jane

Bernlef Priis
It Dockumer Lokaeltsje
De Kast
Noardewyn Live
Wiebe Kaspers

De Publieksprijs
2015Festival
The Given Horse
Paul van Berlo (o.a. Into The Void en Metalfestival Into The Grave)
Popstad Heerenveen
UITFestival Leeuwarden

In de aanloop naar de Friese Popawards op 12 december zal 3VOOR12/Friesland de genomineerden nader introduceren. Houd daarom de komende weken de site in de gaten voor meer nieuws over de Friese Popawards.

De uitreiking
Op zaterdag 12 december maakt Stichting Friesland Pop de winnaars bekend tijdens de Friese Popawards. De prijs is een beloning van een bijzondere verdienste voor de Friese popcultuur. De uitreiking van de Popawards gaat, zoals elk jaar gepaard met een awardshow, met een gevarieerd muziekprogramma, om de stand van het Friese popklimaat te illustreren. De uitreiking van de awards zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden in Neushoorn. De rode loper wordt deze avond uitgerold voor geïnteresseerden, liefhebbers en makers van de Friese popscene.

Naast het uitreiken van de awards en het ontkurken van de champagne flessen zullen er bijzondere optredens plaatsvinden van Nynke Laverman, DIFF, Yakumo, Hilbrandt, Icky Pack, It Dockumer Lokaeltsje, Leeuwarder Collectief en Ananazz. Alsof dat nog niet genoeg is zal het Amsterdamse Gallowstreet als speciale gast optreden! Kaartjes kosten €5,- en de deuren gaan om 20:00 uur open.