3VOOR12/Friesland Tipt: week 48

Heupwiegen, kapot gaan en dansen; dit weekend kan het allemaal

Tekst: Bente Hout ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van hoofdredactrice Bente Hout.

(Donderdag 26 november, 20.30 uur, Neushoorn, Leeuwarden)
De van de Herman Brood Academie afkomstige band Mister & Mississippi behoeft in Nederland eigenlijk geen introductie meer. Hun debuutalbum werd nationaal gigantisch goed opgepikt en de band werd de afgelopen jaren met open armen ontvangen op vrijwel ieder Nederlands festival. Met een Megahit, 3FM Awards en een Edison op zak vervolgt de folkband dit jaar haar weg naar internationaal succes met tweede album We Only Part To Meet Again. Support komt van Postcards From Mars
 
(Vrijdag 27 november, 20.30 uur, Podium Asteriks, Leeuwarden)
Asteriks zet deze vrijdag naar eigen zeggen een dikke double bill neer, met Bewilder en Douglas Firs, samen op één avond. Los van elkaar draaien de leden van Bewilder al flink wat jaren mee in de Nederlandse popscene. De band haalde de Dag-top 5 van 3VOOR12’s festivalverslag op ITGWO en schijnt live behoorlijk indruk te kunnen maken. Net als het Belgische Douglas Firs, overigens. De band rond Gertjan van Hellemont, met leden van Balthazar, Amatorski en Magnus. De avond zal geopend worden door Ilanois, met veel nieuw werk. 
 
(Vrijdag 27 november, 23.57 uur, Neushoorn, Leeuwarden)
Net bij Bewilder en Douglas Firs in Asteriks geweest? De nacht is nog jong! Met 3VOOR12/Friesland presenteren we op 27 november onze eerste Clubavond. Hier kun je het Groningse LGHTNNG zien, dat dit jaar succesvol deelnam aan Popronde en daar hoge ogen gooide met hun elektropop, gebaseerd op de 80’s. Achter Fanelle en HuSo schulen dezelfde gezichten, namelijk Leeuwarder producers Wander Kars en Jos Blomsma. Met HuSo stonden ze onder andere al op Amsterdam Dance Event. Fanelle is een gloednieuw project, welke ze live zullen debuteren in Neushoorn
 
(Zaterdag 28 november, 20.30 uur, Podium Asteriks, Leeuwarden)
Liefhebbers van garagerock kunnen zaterdagavond hun hart ophalen in Asteriks. Daar speelt het Haagse The Deaf hun gruizige 60’s garage. Duo zZz stond deze zomer al op Welcome to The Village en bezoeken Leeuwarden komend weekend nogmaals om het publiek in Asteriks weer omver te kunnen blazen met een muur van orgels en drums. Het Groningse Green Hornet maakt de avond compleet en presenteert hun vijfde plaat Never Enough, die in oktober uitkwam.