3VOOR12/Friesland Tipt: week 47

Bier, worst, literatuur, dansen, en nog veel meer dit weekend in Friesland

Sjoukje Werkman ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van verslaggeefster Sjoukje Werkman.

Bier en worst met DIFF
(Vrijdag 20 november, 20.00 uur, Neushoorn, Leeuwarden)
We zaten er al een tijdje op te wachten, het debuutalbum van DIFF. Count Your Losses is sinds vorige week week verkrijgbaar en klinkt veelbelovend. “...uitgesproken rootsy, Americana met ballen”, aldus Jacob Haagsma in de LC. Vrijdag presenteren ze het met trots in Neushoorn, geheel in stijl met bier en worst. Support komt van de Groningse singer-songwriter Hans Hannemann.  
 
Glimmend koper en funky dansjes in het Bolwerk
(Vrijdag 20 november, 21.00 uur, Het Bolwerk, Sneek)
Strijk je kuif maar vast glad en trek je comfortabele schoenen aan, want er mag gedanst worden! Het Bolwerk in Sneek pakt groots uit met twee headliners op vrijdag; het immer vrolijke Broken Brass Ensemble samen met het grootse Soul & Jazz talent van dit moment: The Cool Quest. Een introductie lijkt voor beide bands overbodig. Glimmend koper, funky dansjes en heel veel sfeer.  
(Vrijdag 20 november, 20.00 uur, Asteriks, Leeuwarden)
Zuco 103 is terug! Vier jaar lang speelden ze niet samen, maar het jaar 2015 staat in het teken van de grootste comeback van deze legendarische band die internationaal bekend staat als pioniers van de brazilectro. In februari 2016 verschijnt de nieuwe plaat, vrijdag krijg je alvast een voorproefje. 
 
Nieuw materiaal van Janne, dat smaakt naar meer!
(Zaterdag 21 november, 20.30 uur, Neushoorn, Leeuwarden)
Nu Janne Schra solo is, doet ze wat ze wil: tijd voor een opzwepend, catchy album: PONZO! Samen met producer Torre Florim (De Staat), opgenomen in hun eigen woonkamerstudio, ingesloten door klimplanten en aangemoedigd of tegengewerkt door hun dikke rode kater. Wie goed luistert hoort de kraak in de pianopedaal, wellicht de hond van de buren… en een brommertje dat zo nodig op een bijzonder moment langs moest rijden. In alle tijd een album laten ontstaan is een luxe, maar werpt zeker z'n vruchten af! Janne komt met dit album naar Neushoorn zaterdag. Er mag gedanst worden.
 
Literaire Dis met lekker eten en fijne muziek
(Zaterdag 21 november, Restaurant De Posthoorn, Dokkum)
De band The Cosmic Carnival speelt muziek met invloeden uit alle windstreken. Je waant je direct weer in de jaren 60, maar dan helemaal van nu. The Cosmic Carnaval won de jury- en publieksprijs van de Grote prijs van Nederland en sindsdien is hun ster rijzende. Als onderdeel van het reizende festival Literaire Dis, zaterdagavond een avondvullend programma (met goed eten en drinken) in de Posthoorn in Dokkum. Vorig jaar stijf uitverkocht, dus reserveer snel een tafel! De muzikale omlijsting van deze avond is verzorgd door de vrienden van Podium Asteriks, dat zit wel goed dus.