#MadNes15: Rude Rich and the High Notes In Beeld

Ameland verandert een uurtje lang in een tropisch Jamaica

Tekst: Sjoukje Werkman | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Rude Rich and the High Notes zijn actief sinds eind jaren tachtig, maar de Amsterdammers zijn nog steeds springlevend. Met een vers album op komst is er genoeg nieuw materiaal voor een vet optreden wat niet verveelt. Ska zoals het bedoeld is, geïnspireerd door de sixties/seventies en met een eigen draai door zanger Soulmack.

Rude Rich and the High Notes, MadNes Festival, Mainstage, zaterdag 4 juli 2015
Sluit ramen en deuren, stook de temperatuur flink op, nodig een stel vrolijk dansende mensen uit en zorg voor een zoete, weeïge wietlucht. Even nergens over nadenken, maar volop genieten van het moment. Voel je ‘m? Er hangt een goede sfeer in de Mainstage wanneer het bonte gezelschap van Rude Rich and the High Notes het podium betreedt.

Zwoele soul, funky reggae en flink wat koperwerk. Voeg daar wat rastakoppies aan toe en het feest is compleet. Het gaat van catchy ska tot bizarre covers, zelfs Country Roads komt voorbij. Ook Jimmy Cliff wordt niet overgeslagen, luidkeels (nou ja, hier en daar wat schorre stemmetjes) brult de menigte mee met The Harder They Come. Nog leuker is het wanneer je een zwembad en een glijbaan in de tent neerzet. Buikglijden op een dolfijn en dansen totdat je slippers stuk zijn. Heerlijk!