#MadNes15: Orange Grove In Beeld

Een moeilijke start, maar met een uiteindelijk gesloopt dak

Tekst: Henk Rigter | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Aan Orange Grove de dankbare taak om de Mainstage te openen. Dat zou je tenminste denken. Een Mainstage openen klinkt in theorie namelijk mooier dan dat het soms in werkelijkheid is. De meeste bezoekers vermaken zich namelijk nog prima op het strand, terwijl de rest nog fijn mee staat te dansen bij General Jabbah. Maar goed, iemand moet het doen.

Orange Grove, MadNes, Mainstage, vrijdag 3 juli 2015 
Het eerste gedeelte van de set, terwijl het publiek beetje bij beetje zijn weg naar de tent weet te vinden, voelt dan ook wat ongemakkelijk. Reggae is niet meteen het sterkste punt van de band en de mannen lijken zich door de rustigere nummers heen te moeten worstelen. Originaliteit hoort ook niet bij de kwaliteiten van Orange Grove, want ongeveer de helft van de liedjes is een cover van het een of ander. Het publiek maalt er niet om. Binnen een kwartier is er een pit gevormd en naar goed gebruik wordt er binnen vijf minuten iemand afgevoerd. Zo te zien een verdraaide knie of misschien een hamstring. Het ziet er in ieder geval niet goed uit.

Terwijl de band de ska en reggae steeds meer inwisselt voor punk en rock, komen de mannen op het podium beter tot hun recht. Meer dan een goedbedoelde imitatie van The Blood Hound Gang wil het nooit echt worden, maar wat geeft het? Springend speelt Orange Grove als afsluiter een cover van Rage Against The Machine en de tent, die nu goed gevuld is, gaat helemaal uit z'n dak.