#MadNes15: Caravana Sun In Beeld

Australiërs laten de zon nog even wat langer schijnen

Tekst: Henk Rigter | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Vorig jaar stond het Australische Caravana Sun ook op MadNes, maar een groot succes was dat niet. De formatie had de pech om te spelen terwijl het Nederlands elftal net in een bloedstollend voetbalgevecht was verwikkeld met een legendarische penaltyserie als gevolg. Ja, trek dan maar eens de aandacht. Dit jaar gaat de band dus in de herkansing, met de zekerheid dat er geen concurrentie van een wereldwijd sportevenement is.

Caravana Sun, MadNes Festival, Mainstage, vrijdag 3 juli 2015
De schemer is al een tijdje onderweg wanneer Caravana Sun het podium betreedt. Het stukje dag waar de zon ondergaat en zacht oranje licht over het strand valt, leent zich uitstekend voor de opgetogen nummers die de mannen uit hun instrumenten toveren. De tent is vanaf het begin helemaal vol met feestende mensen en hoewel het buiten wat kouder wordt, staat de sfeer in de tent van de Mainstage nog bol van de zomer.

De band speelt aanstekelijke muziek, die zich nog het best laat omschrijven als een up-beat mix tussen reggae en folk. Het Mumford & Sons-sausje dat de frontman met zijn akoestische gitaar over de liedjes weet te gieten, blijkt enorm goed te passen bij de dansbare muziek die Caravan Sun speelt. Net als de bewegelijke muzikanten, vermaakt ook het publiek zich meer dan prima. Er is niemand die stilstaat, jointjes worden gerookt en het crowdsurfen neemt toe. De opmaat voor een fijne festivalavond kon niet beter worden gezet dan dat het zojuist is gedaan.