#MadNes15: 3VOOR12/Friesland tipt: MadNes Festival

Dansen tot de zon ondergaat en dan nog even door

Tekst: Sjoukje Werkman ,

Ameland is het komende weekend in de ban van surfen, skaten en muziek. Tijd voor MadNes Festival! Naast een gevarieerd muzikaal programma is er uitgebreide aandacht voor rijke cultuur, indrukwekkende demonstraties, inspirerende workshops en sportieve clinics. Is ‘laat je verrassen’ voor jou te vrijblijvend? 3VOOR12/Friesland zet een aantal muzikale tips voor je op een rij.

Caravãna Sun - Mainstage, vrijdag 22.00 - 23.00 uur
Omdat vorig jaar het Nederlands Elftal zorgde voor een flinke uitloop in het programma, krijgt Caravãna Sun dit jaar een herkansing. Deze Aussies vormen een bont gezelschap van gypsy-ska rockers en nemen je mee in een wervelwind van energie en emotie. Eerder namen we ze op tijdens een Random Sessie, dit jaar heb je de kans om ze zelf te aanschouwen. Mis het niet! 

TalcoMainstage, vrijdag 23.30 - 01.00 uur
Fel als vele Italianen, maar absoluut tegen fascisme en racisme. Maak kennis met Talco, een stel prettig gestoorde ska-punkers met een boodschap. Eerder deelden ze het podium met fijne punkrockers als Rise Against, Mad Caddies en NOFX, op vrijdag spelen ze voor jou. Een beetje ska, een beetje punk en met een sausje klezmer. Meezingen is misschien lastig, dus hou je luchtgitaar of -banjo in de aanslag en gaan!
 
Gallowstreet - BaroNes, vrijdag 00.15 - 01.15 uur

Met je tenen in het zand losgaan op het aanstekelijke ritme van toeters en blazers. Klinkt goed toch? Wij Friezen mogen dan verwend zijn met ‘ons’ Broken Brass Ensemble, deze jongens kunnen er ook wat van. Maar goed dat bijna niemand sokken draagt op MadNes, want de jongens blazen je omver.

Amistat - zaterdag, 3 optredens

De tweelingbroers van Amistat geven je maar liefst drie keer de gelegenheid om ze live te beluisteren. Grijp je kans, dit wil je niet missen. Lieve, gevoelige liedjes, die je nog lang in je hoofd achtervolgen. Bijgestaan door de Australische held Sam Brittain, is dit een act die je met merkstift moet markeren in je blokkenschema. Verplichte kost. Kun je daarna weer feestvieren. 

Nomadic Orchestra - Mainstage, zaterdag, 22.15 - 23.15 uur 

Geef ze een warm welkom (dat warme gaat vast lukken) nu ze voor het eerst in Nederland zijn: de Zuid Afrikaanse vrienden van Nomadic Orchestra. Hoe dat klinkt? Als een groot circus met een mix van balkan, gypsi, klezmer, jazz en heel veel meer. Moet goed komen toch? 

Bongo Botrako - Mainstage, zaterdag 00.00 - 01.15 uur

Een dansbare mix van rumba, ska, reggae en punk. Geen moeilijke teksten, maar oprechte woorden, recht vanuit het hart. Vrolijke blazers, opzwepende melodieën en uptempo liedjes waar je spontaan van begint te springen.