#FF15: Enthroned black metalheadliner Freeze Festival #FF15: Enthroned black metalheadliner Freeze Festival

Festivalorganisatie maakt metalprogramma bekend

, Redactie

#FF15: Enthroned black metalheadliner Freeze Festival

Festivalorganisatie maakt metalprogramma bekend

Redactie ,

De organisatoren van Freeze Festival hebben zojuist Enthroned (BE), AntropomorphiA, 13 STEPS en Incursion Dementa aan de line-up toegevoegd. Eerder kondigden ze al Blaudzun, Rondé, Yakumo en William Seen's Transport Music aan. Vandaag is het echter tijd voor het ruige, duistere en obscure werk. Het door Friesland Pop georganiseerde festival haalt met Enthroned een black metalgigant van formaat in huis die absoluut gezien mag worden als headliner.

Enthroned staat al sinds begin jaren 90 bekend als hét black metalicoon van de Lage Landen. De uit Charleroi afkomstige band heeft in de loop der jaren liefst tien obscure albums uitgebracht. Het laatste album Sovereigns kenmerkt zich, evenals de drie voorgaande albums, door de vocale bezieling van zanger Nornagest. Daaraan heeft de band de nodige versterking in de gitaarmilitie toegevoegd, evenals een nieuwe drummachine. Onze collega's van zwaremetalen.com bestempelen het album als 'een ijzersterke plaat' en de band als 'Europees icoon binnen de occulte black metalwereld, nog eerder dan dat het een Belgische topper is'. Kortom, een naam van formaat.

Daarnaast presenteert Freeze Festival de Nederlandse old school death metalband AntropomorphiA. Deze band staat niet alleen bekend om zijn muzikaliteit, maar ook om de extreme thema's in hun teksten, artwork en video's. Daarmee hebben ze onder andere shows weggegeven tijdens Neurotic Deathfest en Rockstadt Extremefest. Incursion Dementa staat tijdens Freeze Festival garant voor Friese trashmetal. Halverwege de jaren 90 ging de succesvolle groep uit elkaar en in 2015 vindt plots een hereniging plaats, aangevuld met twee nieuwe leden genaamd Jelle Hamstra (drums) en Simon Schoon (gitaar). Ten slotte bracht hardcore/metalband 13 STEPS onlangs hun nieuwe album Maleficent Thoughts uit. De Leeuwarders brengen hun nieuwe werk tijdens Freeze ten gehore.

Freeze Festival vindt plaats op zaterdag 26 september 2015 in Stadsschouwburg De Harmonie. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland