#FF15: Rijzende ster Rondé pakt het Freeze-publiek in met euforie

Talentvolle indiepop-band balanceert op de grens tussen liefdevol en zoetsappig

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Een van de grote namen op Freeze is de jonge band Rondé. Een jaar geleden kende bijna niemand deze indiepop-band. Vandaag de dag staat de vitrinekast vol met talent-awards en draaien de radio dj's de singles Run en We Are One grijs. De vraag is nu of Rikki Borgelt en haar mannen intussen meer interessant materiaal hebben geproduceerd om de goed gevulde Rabobank Zaal drie kwartier lang mee te vermaken.

HET CONCERT
Rondé, Freeze Festival, Rabobank Zaal, zaterdag 26 september 2015

DE ACT
De ster van indiepop-band Rondé is rijzende. Ze zijn Serious Talent, scoren een 3FM megahit met Run en dit jaar bouwt de band verder. Naast Blaudzun is Rondé de grote headliner in de Rabobank Zaal. Sterke punten zijn de ijzersterke stem van zangeres Rikki Borgelt die zelfs tijdens de hoogste reach outs loepzuiver blijft. Ook de toetsenist Adriaan Persons drukt met zijn NordWave-keyboard vaak zijn stempel op het optreden.

HET NUMMER
We moeten er aan geloven. Ook live verovert Rondé met hun hit Run de meeste harten in Leeuwarden. Is het de zweem van euforie? Of toch die break met de kenmerkende klapsalvo's? Dat laatste zorgt tijdens het concert absoluut voor een schitterend moment zodra de halve zaal enthousiast in verschillende ritmes meeklapt, vlak voordat de climax uitbreekt.

HET MOMENT
Naast de gebruikelijke hits blijft de uitdaging staan om het Freeze-publiek 45 minuten te vermaken. Het minder bekende, maar zeker niet minder melodieuze, Afterglow ligt in eerste instantie al lekker bij het publiek. Het hoogtepunt vindt echter plaat op het eind wanneer het grootste gedeelte van het publiek meespringt met Turn On The Lights.

HET PUBLIEK
De Rabobank Zaal staat vol. Van voor tot achter staat jong, oud en alles daartussen enthousiast te genieten van de vrolijke act. De reacties vanuit het publiek zijn louter enthousiast waardoor je concluderen dat de ongecompliceerde, euforische indie-pop van Rondé een kolfje naar de hand is voor het Freeze-publiek.

HET OORDEEL

De euforische zweefmolen van Rondé werkt. De positiviteit, vreugde en liefde die de band uitstraalt zorgt voor blije gezichten. De stem van Rikki Borgelt staat, buiten enkele oneffenheden tijdens We Are One, als een dijk. Met een dergelijke sound balanceert Rondé echter op de dunne scheidslijn tussen liefdevol, euforisch en anderzijds zoetsappig en zweverig. Maar het publiek oordeelt. En gezien de reacties heeft de indiepop-band de harten in Leeuwarden massaal veroverd.