#FF15: Programma voor het Freeze Festival 2015 rond

Ondermeer Broken Brass Ensemble 2.0, ThrKngs (3K), De Deun van Seun toegevoegd aan de line-up

Redactie ,

Het programma voor het Freeze festival 2015 is rond! Zojuist heeft de organisatie de laatste namen bekend gemaakt. Met de toevoeging Broken Brass Ensemble 2.0, BazookaBeat, Heartgrown, het Deense ThrKngs (3K), Stuart Mavis en Deun van Seun met Kees van Hondt is het programma in zijn geheel bekend. Het festival had eerder al de namen van headliners Blaudzun, Rondé en Enthroned bevestigd.

Broken Brass Ensemble: dat is traditionele New Orleans brass met gemixt met moderne muziekstromingen als hiphop, balkan, funk, blues en fanfare. Op en top energie en gaarg gezien op festivals, dus ook op Freeze en daar zijn de heren nog beter en nog krachtiger! Vandaar Broken Brass Ensemble 2.0!

Uit Denemarken komt ThrKngs (3K). Het producers collectief uit Esbjerg maakt overspannen electronische muziek, van chiptunes en stevige synths tot vette en dampende beats. Daar mag, nee, daar moet op gedanst worden! Zowel Muse, Kraftwerk als Air worden meermaals genoemd als inspiratie bron. Als dat niet nieuwsgierig maakt!

Twee uur blijdschap wordt u op Freeze aangeboden door De Deun van Seun. Deze Seun is niemand minder dan Jakobus Seunenga van Pigmeat en ooit Kobus Gaat Naar Appelscha. Seunenga neemt op Freeze Kees van Hondt mee, die inmiddles een cultstatus heeft verworven door zijn feestjes, van gelijke strekking, op Lowlands.

Freeze 2015 wordt dit jaar geopend door BazookaBeat! Met hun mix van afrobeat, jazz en vleugen funk is de invloed van Fela Kuti duidelijk hoorbaar. Naast BazookaBeat is er nog Stuart Mavis, melancholische popsongs die muzikaal alle kanten uitschieten, van pop, naar folk en hiphop. De Friese hardcore band Heartgrown kennen we nog van de finale van de Kleine Prijs van Friesland, zo’n spetterende show als ze daar speelden zou je gerust weer mogen verwachten op Freeze.